Büyükşehir'de Kadınlar Kameranın Arkasına Geçti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'de Kadınlar Kameranın Arkasına Geçti

Büyükşehir\'de Kadınlar Kameranın Arkasına Geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezilerinde eğitim alan kadınlar kameranın arkasına geçerek, kendi hayatlarını filme çekti.

06.03.2016 10:55

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezilerinde eğitim alan kadınlar kameranın arkasına geçerek, kendi hayatlarını filme çekti. Kadınların hayatlarından kesitlerin yer aldığı filmler "Çocuk, Kadın ve Aile" temalı kısa metraj film yarışmasında gösterildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınlara sinema dünyasının kapılarını açtı. Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezlerinden faydalanan kadınlar arasında, "Çocuk, Kadın ve Aile" temalı kısa metraj film yarışması düzenledi. Çoğunluğu ev hanımı olan kadınlar, kameranın arkasına geçerek yaşamlarını, hayallerini beyaz perdeye yansıtma imkanı buldu.

Çocuk, kadın ve ailenin toplum içindeki önemini konu alan film yarışmasına Haşim İşcan, Çamlıbel, Santral, Fatih, Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezlerinden 15 kadın katıldı. Kadınlara, önce bir kısa filmin nasıl çekileceğine yönelik sinema eğitimi verildi. Hayatlarında ilk kez sinemanın büyülü dünyası ile tanışan kadınlar, kısa film çekebilecek bilgilerle donandı. Kameranın arkasına geçen kadınlar, yönetmen koltuğuna oturdu ve günlük yaşamlarından kesitleri, hayallerini kısa film olarak beyaz perdeye aktardı. Oyuncular ise eşleri, komşuları, çocukları oldu. Aile fertlerinin işbirliği ile ortaya çıkan filmler, yarışmada görücüye çıktı.

BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezileri'nin ilk kez düzenlediği "Çocuk, Kadın ve Aile" temalı Kısa Metraj Film Yarışması'nda ödüller bir törenle sahiplerini buldu. AKM Perge Salonu'ndaki törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zülfü Çelik, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş katıldı. Açılış konuşması yapan Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, "Bugün bir kez daha ne kadar büyük bir aile olduğumuzu, ne kadar güzel işlere imza atmaya başladığımızı idrak ettim. Kadınlarımızı, çocuklarımızı yani toplumun temeli olan ailelerimizi nasıl bir üst seviyeye çıkarabiliriz, onlara nasıl destek olabiliriz, bunun için çalışıyoruz" dedi.

BİRİNCİ 'BAYRAK SEVGİSİ'

Dereceye giren üç filmin gösteriminin yapıldığı gecede duygu dolu anlar yaşandı. Oğlunun bayrak sevgisine olan ilgisini beyaz perdeye taşıyan Gamze Yurtseven'in "Bayrak Sevgisi" adlı kısa metrajlı filmi birincilik ödülünün sahibi oldu. İkincilik ödülünü "Kardeş Sevgisi" alırken, "Alın Teri"de üçüncülük ödülüne layık görüldü. Etkinlikte Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri'nden eğitim alan kadınların el emeği göz nuru sanatsal ürünler de sergilendi. Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi özel eğitim öğrencisi Taylan Hartavi'nin piyano dinletisi de büyük beğeni topladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'de Kadınlar Kameranın Arkasına Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement