Cafer Küçük: Yoncalı'nın Toplu Ulaşım Problemi Bir An Önce Çözülmeli - Son Dakika
Yerel

Cafer Küçük: Yoncalı'nın Toplu Ulaşım Problemi Bir An Önce Çözülmeli

Cafer Küçük: Yoncalı\'nın Toplu Ulaşım Problemi Bir An Önce Çözülmeli

Kütahya Birlik Vakfı Turizm Komisyonu Başkanı ve Yoncalı Huzur Termal Otel Sahibi Cafer Küçük, hem Kütahya’dan, hem de Tavşanlı’dan Yoncalı’ya toplu taşıma araçlarıyla ulaşımda, büyük eksiklikler ve sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

16.03.2015 11:20

Kütahya Birlik Vakfı Turizm Komisyonu Başkanı ve Yoncalı Huzur Termal Otel Sahibi Cafer Küçük, hem Kütahya'dan, hem de Tavşanlı'dan Yoncalı'ya toplu taşıma araçlarıyla ulaşımda, büyük eksiklikler ve sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Küçük, yaptığı açıklamada, problemin çözümü için yetkilileri çağrıda bulunarak, "Yoncalı'nın Tavşanlı ve Kütahya'ya Toplu Taşıma Araçlarıyla Ulaşımında Yaşanan sıkıntıları anlatan Küçük, "Yoncalı- Kütahya arasında ulaşımı sağlayan minibüslerimiz var. Bunlar bir çok fedakarlıkla önemli bir hizmeti yerine getiriyorlar. Fakat bu yeterli değil. Özellikle yaz ayları dışında müşteri olmadığı veya çok az olduğu gibi nedenlerle belli saatler arasında çalışıyorlar. Mesela kış aylarında saat 17.00'den sonra çalışmıyorlar. Belediye Otobüslerinin de sabah 08.30 ve akşam 17.30'da olmak üzere sadece iki seferi var. Saat 17.30'dan sonra Kütahya'dan Yoncalı'ya ve Yoncalı'dan Kütahya'ya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım imkanı kalmıyor. Tavşanlıdan Yoncalıya Ulaşım sağlayan minibüsler de sadece yaz aylarında çalışıyor. Yani Tavşanlı Yoncalı arasında yaz ayları dışında hiç toplu ulaşım imkanı yok"' şeklinde konuştu.

Yoncalı'nın özellikle son yıllarda yapılan önemli yatırımlarla geliştiğini ve büyüdüğünü ifade eden Küçük, "Yoncalı büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Sürekli yeni yatırımlar var. Mesela Turizm Lisesinin Önümüzde ki Eğitim Öğretim sezonuna açılacağı söyleniyor. Mevcut tesislerde çalışan önemli sayıda personel Kütahya ve Tavşanlıdan istihdam ediliyor. Özel aracı olmayıp da Yoncalıya gelmek isteyen misafirler de ya çok sıkıntı yaşıyor veya hiç gelemiyor" dedi.

Yoncalı'nın artık Kütahya'nın bir mahallesi olduğunu dile getiren Cafer Küçük, "Çevre yolu açılmadan önce Tavşanlı- Kütahya hattında çalışan minibüsler Yoncalının içinden geçiyordu. Onun için hiçbir sıkıntı yaşanmıyor, her zaman hem Kütahya'dan, hem de Tavşanlı'dan Yoncalıya ulaşım imkanı sağlanıyordu. Çevre yolunun açılması ve Tavşanlı Minibüslerinin Yoncalıya uğramaması sonucu bu sıkıntılar ortaya çıktı. Çok büyük mağduriyetlere ve sıkıntılara sebep olan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cafer Küçük: Yoncalı'nın Toplu Ulaşım Problemi Bir An Önce Çözülmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement