CHP İl Başkanı Çuhadar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP İl Başkanı Çuhadar Açıklaması

CHP İl Başkanı Çuhadar Açıklaması

"AKP Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ve grup yöneticilerini, sağduyuya ve samimiyete davet ediyorum"

15.04.2014 16:59

CHP İl Başkanı Nİhat Çuhadar, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ve grup yöneticilerini, sağduyuya ve samimiyete  davet ettiğini bildirdi.

Çuhadar, yaptığı yazılı açıklamada, dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Parti gurubunun Büyükşehir Belediyesinin önünü tıkama gayretinde olduğunu öne sürdü.

AK Parti grubunun İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye seçimini engelleyerek birlikten çıkma ve Başkanlık danışman ücretlerinin belirlenmesi konusunu komisyona havale ettirdiğini savunan Çuhadar, şunları kaydetti:

"AKP grubu sayın Büyükerşen'in konuk olarak çağrıldığı Selanik Belediyesine gitmesi konusunu Komisyona havale ettirdi. Hepsinden önemlisi, Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğünde çalışan memur ve sözleşmeli personele sosyal denge tazminatı ödenmesi için sendikayla sözleşme yapılabilmesi konusunda, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yetki verilmesi konusunu, komisyona havale ettirdi. Bu toplantıda görüşülüp karara bağlanabilecek daha pek çok konu, AKP grubunun oyları doğrultusunda Meclis'ten geçmeden komisyona havale edildi."

Çuhadar, AK Parti grubunun adeta Eskişehir'de 3 belediyeyi de kaybetmenin intikamını almaya çalıştığını iddia ederek, "AKP grubunun bu tavrı, sayın Büyükerşen'e değil, Eskişehir halkına zarar verecektir. 4 dönemdir sandıkta yenemedikleri Eskişehir halkını Büyükşehir Belediye Meclisi'nde cezalandırma gayreti, siyasi nezaketten ve samimiyetten uzak olduğu gibi, hukuka ve usule de aykırıdır. AKP Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ve grup yöneticilerini, sağduyuya ve samimiyete davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İl Başkanı Çuhadar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement