CHP'li Dokuzcan'dan, Bartın Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

CHP'li Dokuzcan'dan, Bartın Tso'ya Ziyaret

CHP\'li Dokuzcan\'dan, Bartın Tso\'ya Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz'ü makamında ziyaret etti.

03.05.2013 14:51

Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz'ü makamında ziyaret etti.

CHP Kadın Kollarının 'Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge Çalışması" kapsamında Bartın'a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan beraberindeki heyet ile birlikte, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toksöz, "Odamız 1906'da kurulmuş. Bartın'ın en eski odalardan bir tanesidir. 2500 civarında üyemiz bulunmakta. Organize sanayi bölgesi 1995'te Bakan Hasan Akyol zamanında kuruldu. O günden bugüne 30 fabrikamız kuruldu. Bunlardan 27'si aktif durumda. Sağolsun milletvekilimiz Rıza Bey olsun muhalefet partimizin il ve ilçe yöneticileri bizler yalnız bırakmayarak odamızı ziyaret ederler. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı dinleyerek bizlere yardımcı olmaya çalışırlar. 2004 yılında Bartın'a 5084 sayılı teşvik yasasından yararlanma hakkı tanındı. 31 Aralık 2012 tarihinde teşvik yasasının bitmesiyle hem sanayicimiz, hem de iş adamlarımız zor duruma düştüler. Ankara'ya vekillerimize yazı yazarak kendilerine durumu bildirdim. Rıza Bey bunu mecliste ilk zamanlar dile getirdi. Teşvik yasasının tekrar çıkması için bir mücadele verildiğini biliyoruz. Sizlerden de bu konuda aynı desteği beklediğimizi bilmenizi isteriz. Ayrıca bizler için önemli iki konu var.Öncelikle olarak birincisi mevcut OSB'nin kullanım alanının genişletilmesi. 2. olarak ise liman kapasitesinin mutlaka büyütülmesi gerekmektedir. Narenciye ticareti liman kapasitesi yüzünden sevkıyat başka kıyı limanı olan illere kaymaktadır. Bu da Bartın ticaretini olumsuz yönde etkilemektedir" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Dokuzcan'dan, Bartın Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement