Çifteler ve Sivrihisar'daki Mükelleflere Kolaylık - Son Dakika
Yerel

Çifteler ve Sivrihisar'daki Mükelleflere Kolaylık

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı, Çifteler ve Sivrihisar Vergi Dairesi müdürlüklerinin “Şube” ye dönüşmüş olduğunu açıkladı.

12.08.2015 17:13

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı, Çifteler ve Sivrihisar Vergi Dairesi müdürlüklerinin "Şube" ye dönüşmüş olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren "Tek Vergi Dairesi Projesi" nin uygulanmasına başlaması ve mükelleflerine daha yakından, hızlı ve kaliteli hizmet verme anlayışının bir sonucu olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nin yeni şubelere onay verdiği belirtildi. Açıklamada, "Çifteler ve Sivrihisar Vergi Dairelerine bağlı mükellefler; Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığının mükellefi olmakla birlikte daha önce vergi daireleri aracılığıyla Vergi Dairesi Başkanlığının görev alanında faaliyet gösteren ve sürekli yükümlülüğü gerektiren vergilerden dolayı, mükellefiyet giriş ve çıkışları ile ilgili yoklama işlemleri, sicil kayıtlarının tutulması, tebliğ, ödeme kaydedici cihazlarla ilgili işlemler, işini terk eden mükelleflerin belge iptalleri, ilişik kesme belgeleri, borç durumunu belirtir yazı ve benzeri işlemler, vergi levhası, mükellefiyetle ilgili durum belgeleri ile her türlü vergi, harç, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezası gibi tahsilatları şubeler aracılığıyla yapabileceklerdir. Şubelerin görev alanına girmeyen konularda ise şubeler aracılığıyla yapılan başvurular sonucunda merkez birimlerce işlemler tamamlanıp, şubeler vasıtasıyla mükelleflere ulaştırılacaktır. Çifteler ve Sivrihisar ilçelerindeki mükelleflerin halen kullanmakta oldukları fatura, serbest meslek makbuzu, gider makbuzu gibi belgeler üzerinde yer alan daha önce bağlı bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğü unvanlarının 10 Ağustos 2015 tarihinden itibaren üzeri çizilerek yerine Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı yazmak koşuluyla, söz konusu belgeler bitinceye kadar eski belgelerini kullanabileceklerdir" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çifteler ve Sivrihisar'daki Mükelleflere Kolaylık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement