Çocukların Gelişiminde Olumsuz Etkileri Olan Kitle İletişim Araçları Hakkında Aileler... - Son Dakika
Yerel

Çocukların Gelişiminde Olumsuz Etkileri Olan Kitle İletişim Araçları Hakkında Aileler...

Çocukların Gelişiminde Olumsuz Etkileri Olan Kitle İletişim Araçları Hakkında Aileler...

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkez Başkanlığının destekleriyle Erzurum'da köyde yaşayan çocukların ailelerine kitle iletişim araçlarının bilinçli kullanılması ve çocukların sosyalleşmesi amacıyla...

27.09.2013 15:00

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkez Başkanlığının destekleriyle Erzurum'da köyde yaşayan çocukların ailelerine kitle iletişim araçlarının bilinçli kullanılması ve çocukların sosyalleşmesi amacıyla başlatılan 'Parlak Geleceklere Destek Gençlerden Gelecek' projesi 1 Ekim tarihinde başlayacak.

Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören ve Katre-i Umman isimli bir grupta faaliyetlerini yürüten gençler Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Gençlik Merkezi tarafından da desteklenen projede Yakutiye ilçesine bağlı köy okullarında çocuklar ve aileler ile bir araya gelerek yaklaşık 1 ay boyunca eğitimler verecek.

Proje hazırlığı sürecinde Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Osman Samancı ve Tatbikat İlköğretim Okul Müdürü Mustafa Yıldız, gönüllü gençlere çocuklarla iletişim konulu bir eğitim düzenledi. Projenin koordinatörlüğünü yürüten Aslıhan Yetim, köyde yaşayan çocukları kapsayan projenin zamanla geliştirmek istediklerini söyleyerek, eğitim veren akademisyenlere de teşekkür etti. Yetim, "Projemiz Yakutiye ilçesine bağlı Yeşildere, Yeşilyayla, Mülk, Muratgeldi, Ortadüzü, Gülpınar, Çayırca ve Yeşilova köylerinde bulanan ilkokullarda gerçekleştireceğiz. Projemizin amacı bilinçsizce kullanılmasından kaynaklanan ve çocukların gelişiminde olumsuz etkileri olan kitle iletişim araçları hakkında aileleri bilgilendirmektir. Yapılacak faaliyetlerle çocukların öz güven seviyesini yüksek tutmak, kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak ve kendilerini gerçekleştirmelerini desteklemekte katkılar sağlamayı düşünüyoruz." diye konuştu.

'Parlak Geleceklere Destek Gençlerden Gelecek' projesi kapsamında aile seminerleri, yurttaşlık bilincini aşılamak, sunum ve panel çalışmaları, drama atölyesi, fidan dikimi, satranç eğitimi ve tabu oyunu, kitap hediyesi ve kitap tahlili gibi çeşitli aktiviteler ile 29 Aralık tarihine kadar devam edecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocukların Gelişiminde Olumsuz Etkileri Olan Kitle İletişim Araçları Hakkında Aileler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement