Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: "Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı olacak şahıs, Türkiye'nin bütünlüğü ve Türk devletinin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde tereddüt bırakmayacak bir fikri maziye sahip olmalıdır"

05.08.2014 18:04

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, " Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı olacak şahıs, Türkiye'nin bütünlüğü ve Türk devletinin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde tereddüt bırakmayacak bir fikri maziye sahip olmalıdır" dedi.

Durmaz, partisinin Sarıkaya İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yozgat'ın seçimlerde büyük oranda AK Parti'ye destek verdiğini, ancak siyasi iktidardan hak ettiği yatırımları alamadığını savundu.

Yozgat'ın her alanda geri gittiğini iddia eden Durmaz, "Yozgat'ta milletvekili sayısı 6 dan 4'e düşmüş, Yozgat hem dinamik ve üretken nüfusunu hem de temsil gücünü kaybetmiştir. Sayın Erdoğan Yozgat'ta göçü durduracak, kan kaybını önleyecek hiçbir tedbir geliştirememiştir. Yozgat alınan kamu yatırımları sıralamasında son on il içerisinde yer alıyorken, Yozgat'a özgü bir teşvik uygulaması ya da pozitif ayrımcılık yapılmamış, kendinden daha küçük illerden bile daha az kaynak aktarılmıştır" diye konuştu.

10 Ağustos'ta Türk milletinin 12'inci cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Durmaz, şunları kaydetti:

"Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı, Yozgat'ın değerli evladı, büyük devlet adamı Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı olacak şahıs, Türkiye'nin bütünlüğü ve Türk devletinin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde tereddüt bırakmayacak bir fikri maziye sahip olmalıdır. Cumhuriyetimizin kurucu felsefesini özümsemiş, geçmişinde Cumhuriyetin temel değerlerine samimiyet ve sadakati hakkında kuşku bırakmayacak bir milli duruşa, Türk milletinin birlik ve beraberliğini, millet olma hasletlerini ve yüksek kültürünü benimseme konusunda mutlak güvenilecek bir şahsiyet olmalıdır."

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Kahire'de doğmasını eleştiri konusu yaptığını ifade eden Durmaz,  "Ekmeleddin Bey öz be öz Yozgatlı, Bozok Yaylası'nın yiğit evladı Türkoğlu Türk'tür. Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'ne saygı ve sadakat besleyen, kimliğine hürmet gösteren, 77 milyonu kucaklayan değerli bir ismi, bilgili, birikimli ve ekmek bilen bir evladını Cumhurbaşkanı yapacaktır" dedi.

Durmaz, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve ilçe esnafını ziyaret etti. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement