Deah'ta Alerji Polikliniği Açıldı - Son Dakika
Yerel

Deah'ta Alerji Polikliniği Açıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) Alerji polikliniğinin hizmete açıldığı bildirildi.

16.08.2013 11:27

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  (DEAH) Alerji Polikliniği'nin hizmete açıldığı bildirildi.

DEAH'tan yapılan açıklamada, ilaç ve gıda başta olmak üzere alerjisi olan hastaların bu merkezde tedavi edileceği belirtildi.

Arı sokması, ilaç alerjisi, gıda alerjisi, deri alerjisi, astım ve solunum yolları alerjilerinin polikilinkte tedavi edileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Poliklinikte alerjik hastalıkların tedavisi için hastalara belirli seanslarla yapılan aşı uygulamaları ile hastanın bağışıklık sistemi güçlendirilecek. Alerjik rinit ve arı alerjisi olanlarda hastanın duyarlı olduğu alerjenlerin gittikçe artan dozlarda enjekte edilecektir. Hastanın alerjik olduğu maddelere karşı duyarlılığını azaltmak ve alerjik şikayetleri önlenecektir. "

DEAH İmmünoloji (Alerji) Uzmanı Dr. Emel Atayık konuyla ilgili olarak şunları dedi:

"Alerjik hastalıklar kalıtsal yani genetik kökeni olan hastalıklardır. Bilinen hiçbir tedavi alerjik genetik yapıyı ortadan kaldıramaz. Ancak, immünoterapi alerjik şikayetleri başlatan en önemli etken olan alerjenlere karşı duyarlılığı büyük oranda azaltabilir. Aşı tedavisi bilgi ve tecrübe gerektirir. Tedavinin emniyetli ve başarılı olması için, alerji testlerinin uygulanması, aşı kararının verilmesi, planlanması ve sürdürülmesi mutlaka bu konuda ihtisas sahibi olan hekimler, yani alerji uzmanları ya da bu konuda deneyimi olan klinik immünoloji uzmanları tarafından yapılmalıdır. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu hizmeti sunmaktayız"

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ise birçok insanın çeşitli gıda, ilaç ve solunum alerjileri olduğuna dikkat çekerek, "Günümüzde gerek hava kirliliği gerekse insanlarımızın reçetesiz ve bilinçsiz ilaç kullanmaları birçok insan da alerjik hastalıkları tetikliyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde immünoloji polikliniğini hayata geçirdik. Bu gibi alerjik hastalıkların tedavisinde immünoterapi uygulamaları ile hastalarımıza hizmet vermekteyiz" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deah'ta Alerji Polikliniği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement