Deniz Feneri Derneğinden Arıcılara Kovan Desteği - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri Derneğinden Arıcılara Kovan Desteği

Deniz Feneri Derneğinden Arıcılara Kovan Desteği

Deniz Feneri, İzmir'in Bergama İncecikler köyünde arıcılıkla uğraşan üç ihtiyaç sahibi aileye toplam 48 kovan arı kolonisi desteğinde bulundu.

05.04.2014 18:13  Güncelleme: 18:16

Deniz Feneri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında İzmir'in Bergama İncecikler köyünde arıcılıkla uğraşan üç ihtiyaç sahibi aileye toplam 48 kovan arı kolonisi desteğinde bulundu.

Deniz Feneri Derneği, "Sosyal Dönüşüm Projeleri" kapsamında yürüttüğü çalışmalarda arıcılık, keçi, koyun yetiştiriciliği, meyvecilik, sebzecilik vb. alanlarda faaliyet gösteren ailelere yardım elini uzatıyor. "Sosyal Dönüşüm Projeleri" adıyla yapılan çalışmalarda, tarımsal üretim yapan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan Deniz Feneri, aileleri malzeme, eğitim, denetleme, üretim araçları desteği veriyor. Bu proje kapsamında bugün de Bergama İncecikler köyünde arıcılık faaliyeti sürdüren 3 aileye ulaşan ekip, kendilerine 48 kovan arı kolonisi desteğinde bulundu.

Deniz Feneri Derneği Ege Bölge Temsilcisi Harun Ece, "Derneğimiz, 2005 yılında başlattığı bu sosyal dönüşüm projeleriyle, yoksul ailelerin geçimlerini, kendilerinin sağlaması için imkan sunuyor. Bu kapsamda önce yoksul köyler araştırılıyor, sonra da bu köylerde imkanları kısıtlı ama çalışkan aileler buluyor, söz konusu ailelere malzeme, eğitim, denetleme ve teknik yapı hususlarında imkanlar sunuyor. Bugüne kadar onlarca köyde hayata geçmiş olan projelerimize bugün bir yenisini daha ekledik. İzmir Bergama İncecikler köyünde 3 yoksul ailemize toplam 48 kovan arı kolonisi vererek, kendi geçim koşullarını oluşturabilmeleri için fırsat sunuyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Derneğinden Arıcılara Kovan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement