Doğu Karadeniz'de Yayla Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Doğu Karadeniz'de Yayla Şenlikleri Başladı

Yaz aylarının başlaması ile yörede yaygın olarak yapılan yayla şenliklerin ilki olduğu belirtilen 24. Şalpazarı Acısu Hıdrelllez Kültür ve Bahar Bayramı Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde gerçekleştirildi Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız: "Şenliklerimizde sadece kemençe ve horonla anılmayacağız. Yöresel.

04.05.2014 16:26

Doğu Karadeniz'de, yaz aylarının başlaması ile yörede yaygın olarak yapılan yayla şenliklerinin ilki olduğu belirtilen 24. Şalpazarı Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde gerçekleştirildi.

İlçenin Çimenli ile Ağasar mahalleri arasında bulunan Acısu mevkisindeki şenliğe, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Adem Demirbaş, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk ile vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Kurukız, yörede yapılan bu tür şenliklerin önemine değinerek, "Yörede yaptığımız şenlikleri amacına uygun yapacağız. Biz bütün şenlikleri gözden geçireceğiz. Şenliklerimiz kemençe ile horon arasına sıkışmayacak. Şenliklerimizde sadece kemençe ve horonla anılmayacağız. Yöresel el sanatlarımızı, meşhur Ağasar el sanatlarımızı, tereyağımızı, peynirimizi, ekmeğimizi ve diğer ürünlerinizi tanıtacağız" dedi.

Konuşmaların ardından milletvekili Aydın ile Kurukız, vatandaşlara yöreye özgü maden suyu ile ayran dağıttı. Çabuk da katılımcılara keşkek ikram etti.

Daha sonra çoğunluğu yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar, sahne alan yöresel sanatçıların kemençe eşliğinde söylediği türküler ile bol bol horon oynayıp, eğlendi.

Bazı vatandaşların da Ağasar Deresi kenarında ailece piknik yaptığı şenlikte, İstanbul'dan Şalpazarı Çamlıca Derneği'nin kız halk oyunları ekibinin horon gösterisi büyük beğeni topladı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Karadeniz'de Yayla Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement