Edirne'de Çeltik Üreticilerine Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Çeltik Üreticilerine Eğitim Verildi

Edirne\'de Çeltik Üreticilerine Eğitim Verildi

Edirne’nin İpsala ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik üreticilerine eğitim verildi.

06.03.2015 14:22

Edirne'nin İpsala ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik üreticilerine eğitim verildi.

Düzenlenen çiftçi eğitim toplantılarına Önder Çiftçiler ve Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı 400'den fazla üretici ile İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız'ın yanı sıra Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Halil Sürek, Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Rıfat Aktürk, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı ile bölgedeki Tarım Kredi Kooperatifleri katıldı.

Bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için yıl boyunca Türkiye genelinde çiftçi eğitim toplantıları düzenleyen GÜBRETAŞ, Edirne'nin İpsala ve Uzunköprü ilçelerinde gerçekleştirdiği eğitim toplantılarında çeltik yetiştiriciliğinde verim ve kalite artış yolları hakkında bilgi paylaştı.

Özel gübreler konusunda bilgiler veren Tahir Okutan, doğru gübrelemeyle verim ve kalite artışına dikkat çekti. Firmanın her yıl Türkiye genelinde 2 bine yakın noktada 150 bine yakın çiftçi ve ziraat mühendisine eğitimler verdiğini de vurgulayan Tahir Okutan, yeni ürün Süper Çeltik hakkında "20.20.10+5(SO3)+2(Zn) desenli Çeltik Gübresi, hem verimde hem de kalitede sağladığı avantajlarla kazancınızı arttıracak" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Rıfat Aktürk ise Türkiye'nin en önemli tarım bölgelerinden olan Trakya'da, çiftçilerin verimini ve kazancını yükseltecek hizmetler sunmak için çalıştıklarını söyledi. Aktürk, bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifleri'nin her alanda çiftçileri desteklemeye devam ederken, kurumun iştiraki olan GÜBRETAŞ'ın da özellikle bitkiye özel gübrelerle sektör liderliğini güçlendirdiğini belirtti.

Çeltik Yetiştirme Teknikleri konusunda sunum yapan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Halil Sürek, çeltik bitkisinin ihtiyaç duyduğu besin elementleri, gelişim aşamaları ve çeltik yetiştiriciliğinde dikkat edilecek uygulamalar konusunda bilgiler verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Çeltik Üreticilerine Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement