Edirne'de Depremzede Çocuklara Fotoğraf Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Depremzede Çocuklara Fotoğraf Eğitimi

6 Şubat depremlerinin ardından Edirne'ye gelen afetzede çocuklara, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından fotoğraf eğitimi verilecek. EFOD Başkanı Serdar İyiiz, "Depremzede vatandaşlarımız Edirne’ye geldiler. Misafirlerimiz onlar. Tabi çevreyi tanımıyorlar. Biz aynı zamanda bu çocuklarla Edirne’yi fotoğraflarken örneğin Eski Cami’yi gezdirdiğimiz zaman yanımızda bir tarih öğretmeni kısa bir bilgi olarak Eski Cami’yi ona gösterecek" dedi.

25.03.2023 16:30  Güncelleme: 16:34

6 Şubat depremlerinin ardından Edirne'ye gelen afetzede çocuklara, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından fotoğraf eğitimi verilecek. EFOD Başkanı Serdar İyiiz, "Depremzede vatandaşlarımız Edirne'ye geldiler. Misafirlerimiz onlar. Tabi çevreyi tanımıyorlar. Biz aynı zamanda bu çocuklarla Edirne'yi fotoğraflarken örneğin Eski Cami'yi gezdirdiğimiz zaman yanımızda bir tarih öğretmeni kısa bir bilgi olarak Eski Cami'yi ona gösterecek" dedi.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Başkanı Serdar İyiiz ve dernek üyeleri bugün Selimiye Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte yaşayan depremzede çocuklara fotoğraf eğitimi vereceklerini ifade etti. Fotoğraf sayesinde çocukların aynı zamanda da sosyalleşeceğini de aktaran İyiiz, projenin kısa sürede hayata geçeceğini söyledi.

"EKİPMAN GİDERİMİZİ KENDİ İÇERİMİZDE SONUCA ULAŞTIRDIK"

Serdar İyiiz şunları söyledi:

"Biz de EFOD olarak şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımızın çocuklarına acaba nasıl bir katkımız olur düşüncesi içerisinden çıkarak daha önce de böyle bir eğitimci arkadaşımız olduğu için ekipman giderimizi kendi içerimizde 10 gün önce başlattığımız kampanya ile sonuca ulaştırdık. Çocuklar için fazla karmaşık olmayan dijital kompakt makine, zaten bunlar öneriliyor çocuklara fazla karışık olmasın diye. Bunlardan 10 adet edindik. Sıfır satın aldık, bunları. Bunun dışında lise öğrencilerine ya da ortaokul öğrencilerine bağış neticesinde dijital DSLR makinelerden da edindik. Şu an elimize 3 tane bağış geldi. Kalan paramızla da bu makineleri 10'a tamamlayacağız.

"BAKIŞ AÇISI GELİŞİYOR ÇOCUKLARDA"

Fotoğraf eğitimlerimizde özellikle dikkat ettiğimiz konu bakış açısı gelişiyor çocuklarda. Yani bir çevre dostu oluyorlar. Mesela bir fotoğraf çekeceği zaman arkadaki görüntüleri ayıklamaya uğraşıyorlar. Örneğin, bir anten, elektrik direği onları rahatsız etmeye başlıyor ve onları görüntüye almamaya uğraşıyorlar. Depremzede vatandaşlarımız Edirne'ye geldiler. Misafirlerimiz onlar. Tabi çevreyi tanımıyorlar. Biz aynı zamanda bu çocuklarla Edirne'yi fotoğraflarken örneğin, Eski Cami'yi gezdirdiğimiz zaman yanımızda bir tarih öğretmeni kısa bir bilgi olarak Eski Cami'yi ona gösterecek."

Edirne\'de Depremzede Çocuklara Fotoğraf Eğitimi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne'de Depremzede Çocuklara Fotoğraf Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement