Erdemli'de Çiftçilere Bitki Besleme ve Budama Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Çiftçilere Bitki Besleme ve Budama Eğitimi

MERSİN (AA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü il genelinden 100 çiftçiye bitki besleme ve budama eğitimi kursu vermeye başladı.

13.04.2015 14:24

MERSİN (AA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü il genelinden 100 çiftçiye bitki besleme ve budama eğitimi kursu vermeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'ndeki eğitim toplantısının açılışında, iklim yapısından dolayı Mersin'de yıl genelinde tarımsal üretim yapıldığını belirterek, bu nedenle üreticilerin sürekli güncel bilgilerle donatılması gerektiğini söyledi.

Meyve ile sebze yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme, zirai mücadele gibi uygulamaların yanında her yıl budamanın da yapılmasının zorunlu olduğuna dikkati çeken Taş, narenciye başta olmak üzere bağ, sert çekirdekliler ve dış mekan süs bitkileri alanlarında uygulamalı eğitim verileceğini söyledi.

Açılışa Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Serdar Gökçek, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, mühendisler ve üreticiler katıldı.

Açılış konuşması sonrası kursa katılan çiftçilere uygulamada kullanacakları ekipmanlar verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Çiftçilere Bitki Besleme ve Budama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement