Ergani'de Çiftçilere Uyarı - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Çiftçilere Uyarı

Kral kızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği, P5 Sol Sulama Tesisi inşaatının tamamlanana kadar P5 Sol Sulama Tesisinden faydalanan 9 köydeki arazilere su verilmeyeceği bildirildi.

18.09.2014 15:59

Ergani ilçesinde Kral kızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği, P5 Sol Sulama Tesisi inşaatının tamamlanana kadar P5 Sol Sulama Tesisinden faydalanan 9 köydeki arazilere su verilmeyeceği bildirildi.

Kralkızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği Başkanı Ziya Yusuf Yeşil imzasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, muhtarlıklara gönderilen açıklamada, Sulama Birliği faaliyeti alanında bulunan ancak inşaatı devam eden P5 Sol sulamasına, DSİ ve yüklenici firma ile yapılan yıllık protokol kapsamında 2014 yılı için sulama suyu verildiği belirtildi.

Sulama sezonu boyunca arazide yapılan incelemelerde, aşırı su kayıplarının yaşandığı, tesislere ait sanat yapılarının önemli bir kısmının hasar gördüğü, tahliye ve drenaj yapılarının tamamlanmamış olması nedeniyle sulamadan dönen suların ekili diğer arazilerde zarar ziyan oluşmasına neden olduğunun görüldüğü kaydedilen açıklamada, sulama tesisinin pompajlı olması sebebiyle bu tespitlerin işletmecisi olan Sulama Birliği ve faydalanan su kullanıcısı çiftçilere ekonomik külfet getirdiği, dolayısıyla söz konusu sulama tesisinin inşaatı tamamlanıncaya kadar sulama suyunun verilmemesinin uygun görüldüğü aktarıldı.

Tesisten faydalanarak sulama yapan Dereboyu, Aşağıkuyullu, Sallıca, Hançerli, Ahmetli, Güzelyurt, Olgun, Elbasti ve Bereketli yerleşim yerlerine ait arazilere 2015 yılı üretim sezonunda sulama suyunun verilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, sulama suyu verilmeyeceğinden belirtilen yerleşim yerlerindeki faydalanan çiftçilerin 2015 yılı üretim sezonunda sulu ziraata yönelik ekim yapmamalarının faydalı olacağı vurgulandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hikmet Kanbal da 9 köye 2015 yılı üretim sezonunda sulama tesisinin inşaatı tamamlanıncaya kadar su verilemeyeceğini anlatarak, "Vatandaşların mağdur olmaması için bu duyuruya dikkat etmeleri gerekiyor. Belirtilen yerleşim yerlerindeki çiftçilerin 2015 yılı üretim sezonunda sulu tarıma yönelik ekim yapmamaları faydalarına olacaktır" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani'de Çiftçilere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement