Eski Cezaevinde Uçurtma Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Eski Cezaevinde Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Bayrampaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında eski Bayrampaşa Cezaevi’nin yer aldığı alanında uçurtma şenliği düzenledi.

19.05.2015 19:25

Bayrampaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında eski Bayrampaşa Cezaevi'nin yer aldığı alanında uçurtma şenliği düzenledi.

Bayrampaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenledi. Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin arazisindeki etkinlikte çocuklara belediye yetkilileri tarafından 5 bin uçurtma dağıtıldı. Etkinlikte, uçurtmalar gökyüzünde süzülürken, şenliğe katılan çocuklar ve vatandaşlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Etkinlik alanında çocuklarla beraber uçurtma uçuran Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, uçurtma şenliği ile unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği tekrar hatırlatmaya ve yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Aydıner, "7'den 70'e. Bizim sloganımız bu. Bu sloganımızla beraber en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün alandaki evlatlarımıza birer uçurtma hediye ediyoruz. Bunun adına uçurtma şenliği diyoruz. Çünkü bizim örfümüze adetlerimize geleneksel olarak bu kültür var. Ama gittikçe bu kültür yok olmaya başladı. İşte yok olamaya yüz tutmuş olan bu kültürü tekrar Bayrampaşa'da geleneksel hale getirmek üzere bir kültür şenliği adı atındaki bu uçurtma şenliği ile birlikte inşallah bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.

Aydıner, "Burada gördüğünüz gibi binlerce aile var. Çocuklarıyla beraber gelmişler. Bu adetimizi, örfümüzü devam ettirmek üzere toplandılar. Biz de kendilerine Bayrampaşa Belediyesi olarak bir tane uçurtma veriyoruz. Hazırlanmış, aynı zamanda bunu verirken de ipiyle beraber veriyoruz ki rahatça bağlayıp gökyüzüne doğru uçursunlar diye. Şu an gökyüzünde binlerce uçurtma var. Bundan sı-on derece Belediye Başkanı olarak mutluyum. Ailelerle beraber olmak, ondan daha büyük mutluluk. O nedenle bu örfümüzü, adetlerimizi unutulmasın diye, kültürümüz unutulmasın diye, bu medeniyet değerlerimiz unutulmasın diye inşallah Bayrampaşa'da bunu geleneksel hale getireceğiz" diye konuştu.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen uçurtma şenliği bu akşam saat 20.00'de başlayacak olan konserle devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Cezaevinde Uçurtma Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement