Fair-Play Üniversiteler Kervanı Elazığ'da - Son Dakika
Yerel

Fair-Play Üniversiteler Kervanı Elazığ'da

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: ''Herkes fair playi ruhunda yaşasa ve güzel demeç verse de basın bunu yansıtmazsa başarıya ulaşma şansımız yok''

16.10.2014 16:42

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından organize edilen "Fair-Play Üniversiteler Kervanı" kapsamında Elazığ'da etkinlik düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Dünya Fair Play Karikatür yarışmalarında ödüle layık görülen karikatürlerin yer aldığı sergi açıldı.

Uluslararası Fair Play Komitesi Üyesi ve Avrupa Fair Play Başkan Yardımcısı Erdoğan Akpınar, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "fair-play" kavramı ve ruhunun ülke genelinde yaygınlaştırması amacıyla organize ettikleri "Fair-Play Üniversiteler Kervanı" kapsamında Elazığ'a geldiklerini söyledi.

Katılımcıların TMOK'un üst düzey üyeleri olduğunu kaydeden Akpınar, "Biz fair-playi yani iyi niyet ve vicdanın sesini dinleyen bir kitle yetiştirmek için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak Elazığ Fırat Üniversitesi'ni de programımızın içerisine aldık" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yıllardır sporun içerisinde olan biri olarak bu etkinliğe büyük önem verdiğini ve katılmaya gayret ettiğini söyledi.

Fair-playin önemli bir kavram olduğunu belirten Atalay, bunu tüm insanlara yaymada basının önemli bir konumda olduğunu ifade ederek, "Her gittiğim yerde söylüyorum. Bu ekip yollara çıkmış, Anadolu'da güzel işler yapıyor. Bütün herkes fair-playi ruhunda yaşasa ve güzel demeç verse de basın bunu yansıtmazsa başarıya ulaşma şansımız yok. Özellikle basın mensubu arkadaşlarımız arasında da fair-playi fazlasıyla arzu ediyoruz. Elazığ'da basının böyle bir sorunu olmadığını da biliyorum. Son derece güzel bir gazeteci portföyü olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise fair-playin hayatın her alanında ön planda olması gerektiğini belirterek, eşit şartlarda ve temiz rekabetin, kendinden önce rakibini düşünen bir uygulamanın herkese başarı getireceğini kaydetti.

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Arslan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Uluslararası Fair Play Komitesi Üyesi ve Avrupa Fair Play Başkan Yardımcısı Erdoğan Akpınar, Türkiye Fair Play Komitesi Başkanı Murat Özbay, Türkiye Fair Play Komitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Bilge Donuk, Dünya Fair Play ödülü sahibi jokey Erhan Yavuz ve Fair Play Komisyonu Üyesi Emrah Demirer konuşma yaptı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fair-Play Üniversiteler Kervanı Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement