Foça'da Oryantiring Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Foça'da Oryantiring Rüzgarı

Foça\'da Oryantiring Rüzgarı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Oryantiring Günleri'nin, Foça Kozbeyli Köyü'nde yapılan 1. Etap Yarışı, büyük çekişmeye sahne oldu.

25.05.2014 11:09

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Oryantiring Günleri'nin, Foça Kozbeyli Köyü'nde yapılan 1. Etap Yarışı, büyük çekişmeye sahne oldu. Dün gerçekleştirilen yarışa, İzmir ve farklı illerden gelen 499 sporcu katıldı.

Otantik yapısı, tarihi evleri, meşhur dibek kahvesi ve misafirperverliği ile yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ilgisini çeken Kozbeyli Köyü, heyecan dolu yarışlara ev sahipliği yaptı.

Bilmedikleri bir arazide, yerini bilmedikleri işaretleri sırasıyla bulan yarışmacılar, ellerindeki SI cihazları ile kaydedilen verileri, rakipleriyle olduğu kadar zamanla da yarışarak bilgi-işlem kayıt masasına ulaştırdı.

Yarışmada dereceye giren sporculara, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ'ın eşi Derya Demirağ, Belediye Meclis Üyesi Beyhan Türker, Belediye Meclis Üyesi Zeynep Çemrek, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Okan Kibar, Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Turizm Danışma Müdürü Samir Büyükkaya, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, ve Ekin Koleji İdarecileri tarafından madalyaları verildi.

Organizasyonun Baş Hakemi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Süleyman Mavi, şu bilgileri aktardı; "Hatasız, kazasız, başarılı ve güzel bir yarışma geçti. Sporcularımız bu yarışta, ülke puanı getiren bir yarışma olması dolayısıyla, hırsla mücadele ettiler. Birbirleriyle savaştılar adeta. İlk defa Kozbeyli'de bir yarışma yapılıyor. Bu bölgenin haritası yeni çizildiği için de, ayrı bir heyecan yaşadık. Özel bir yarış, ülke puanı getiren bir yarış. Dolayısıyla burada, Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun onayıyla; Foça Kaymakamlığı, Konak Belediyesi, Ekin Koleji'nin proje ortaklığında ve sponsor firmaların destekleriyle, güzel bir yarışma gerçekleştirildi." dedi.

3. İzmir Oryantiring Günleri'nin, 2. Etap Yarışı, bugün Konak'taki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Oryantiring Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement