Gaziler Günü Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Kutlanıyor

Gaziler Günü Kutlanıyor

Batman Valisi Azmi Çelik, yaptığı açıklamada "bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz" dedi.

19.09.2014 09:53

19 Eylül Gaziler günü kutlanıyor. Günün anlam ve önemi nedeniyle bir açıklama yapan Vali Azmi Çelik, "Birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz" dedi.

Vali Çelik, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Devletimizin, kahraman gazilerimize verdiği önemin ifadesi olarak, büyük ATATÜRK'e 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü' nü en içten dileklerimle kutluyorum.
Ülkemizin bağımsızlığı, vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde, Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş ve bugünlere kadar ulaşılmıştır. Ulus olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.
Cennet vatanımız, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak ve ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çalışmalıyız.
Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum, değerli ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement