GGC'den Gazeteci Ve Muhabirler İçin 'Acil Yardım Hattı' - Son Dakika
Yerel

GGC'den Gazeteci Ve Muhabirler İçin 'Acil Yardım Hattı'

GGC\'den Gazeteci Ve Muhabirler İçin \'Acil Yardım Hattı\'

GGC tarafından, Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle zaman zaman polis yada farklı gruplardan şiddet gören gazeteci ve muhabirler için 'Acil Yardım Hattı' kuruldu.

04.10.2015 10:17

Gazeteciler için 'Acil Yardım Hattı' kuruldu.

Bölgenin çeşitli yerlerinde görevlerini ifa ederken saldırıya uğrayan gazeteciler için, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından 'Acil Yardım Hattı' kuruldu.

Batman, Nusaybin, Silvan, Diyarbakır ve bir çok yerde daha önce yaşanan olaylar nedeniye tedbir alan Cemiyet, "Bu hattın kurulmasıyla gazetecilerin bölgede ne denli zor görev yaptıklarının bir göstergesidir" dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek son dönemlerde gazetecilere yönelik saldırı ve tehditlerin görülmemiş şekilde artış gösterdiğine dikkat çekerek Cemiyet olarak önlem aldıklarını söyledi.

Başkan İpek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Son dönemlerde meslektaşlarımıza yönelik saldırı ve tehditlerde görülmemiş şekilde artış olmuştur. Biz Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak üye ve meslektaşlarımıza yönelik herhangi bir saldırı veya tehdit olması halinde, olaydan en erken şekilde haberdar olmak, olaya anında müdahil olmak, arkadaşlarımıza destek ve yardımcı olmak amacıyla 'Acil yardım ve destek hattı' kurmaya karar verdik. Olmamasını temenni ederek, olası bir saldırı veya tehdit durumunda, maruz kalan ya da haberdar olan meslektaşlarımız, 0533 557 09 03 no.lu hat üzerinden bize bilgi verdiklerinde anında olaya müdahil oluruz. Bu hattımızdan Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kamer sorumludur" dedi. Halit Biliz

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel GGC'den Gazeteci Ve Muhabirler İçin 'Acil Yardım Hattı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement