Giresun İl Genel Meclisi Tatil Öncesi Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Giresun İl Genel Meclisi Tatil Öncesi Son Toplantısını Yaptı

Giresun İl Genel Meclisi Tatil Öncesi Son Toplantısını Yaptı

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının son oturumu gerçekleştirildi.

07.07.2014 15:57

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısının son oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit Gürel'in yönettiği son oturuma katılan, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yapılan çalışmalarla ilgili meclise sunum yaptı.

İl Genel Meclisi tatile girmeden önce yaptığı son toplantıda gündem dışı konuşan CHP Bulancak İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, geçtiğimiz günlerde ilçede yaşanan sağnak yağışıyla ilgili önerilerde bulundu.

Yılmaz; "Lokal olarak ilçemizde yaşanan sağanak yağış merkez köy ve şehir merkezinde önemli ölçüde zarara neden olmuştur.Özellikle Pazarsuyu, Salıgüney, Yıldızlı ve Yalıköy gibi merkez köylerimizde afetin izleri daha da vahim durumdadır. Yapılan ilk tespitlere göre köylerimizde bir milyon, şehir merkezinde ise bir buçuk milyon TL gibi bir hasar tespiti yapılmıştır. Bu hasar tespitinin gerekirse meclisimiz tarafından da yapılması uygun olacaktır.Sağanak yağışın etkili olduğu buralar afet kapsamına alınıp bir an önce yaşanan mağduriyet giderilmelidir."dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Mürşit Gürel ise gündem dışı yaptığı konuşmada Giresun spor ile ilgili meclisin bir önceki toplantısında alınan kararını değerlendirdi.

Meclis Başkanı Gürel; "CHP Grubu tarafından sahil dolgu alanında yapılan spor tesislerinin Giresunspor'a gelir amacıyla tahsisi önerilmişti. Bu öneri de meclisimizde oy çokluğu ile red edilmişti. Bu kamuoyunda yanlış algılanıp eleştirilere neden oldu.Bu konuda şu açıklamayı yapmak gerekirse bu mevzuatımıza uygun olmayan bir öneriydi. Çünkü burası Milli Emlak'tan Özel İdaremize tahsisli bir arazidir. Bize tahsisli olan bir araziyi bizde üçüncü bir kuruma tahsis edemeyiz. Giresunspor Kulübü burayı Milli Emlak'tan talep edebilir.Dolayısıyla bizim yetki alanımız dışında olan bir öneri sunulmuştur" dedi.

Gündemdışı yapılan konuşmaların ardından ise Orman Bölge Müdürü Celal Pir, ormanlık alanlarda yapılan çalışmalarla ilgili meclise sunumda bulundu.Yapılan sunumun ardından ise meclis üyelerinin 2B uygulamalarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

İl Genel Meclisi gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından eylül ayında toplanmak üzere tatile girdiği belirtildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun İl Genel Meclisi Tatil Öncesi Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement