Gönüllüler, Sevgililer Gününde Sokak Temizleyecek - Son Dakika
Yerel

Gönüllüler, Sevgililer Gününde Sokak Temizleyecek

Gönüllüler, Sevgililer Gününde Sokak Temizleyecek

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 14 Şubat Sevgililer Gününde bir ilke imza atarak, Fatih Mahallesinde temizlik yapacak.

07.02.2015 13:44  Güncelleme: 14:25

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde dayanışma duygusunu geliştirmek ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek amacıyla kurulan 'Mezitli Belediyesi Gönüllüleri', 14 Şubat Sevgililer Günü'nde bir ilke imza atarak, Fatih Mahallesi'nde temizlik yapacak.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 4. toplantısını Mezitli Belediyesi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirdi. İlçeye gönüllü olarak her alanda hizmet etmek için bir araya gelen gönüllüler, Mezitli Belediyesi tarafından oluşturulan 'Mezitli Belediyesi Gönüllüleri' çatısı altında toplandı. Dayanışma duygusunu geliştirmek ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek amacıyla kurulan 'Mezitli Belediyesi Gönüllüleri', yeni vatandaşların katılımıyla başlayan toplantıda, çalışma gruplarını revize ederek, grup sözcülerini oluşturdular. Kente gönüllü hizmet etmek amacıyla oluşturulan gruplar, çevre temizlik, kütüphane-eğitim, spor, Kadın Üretici Pazarı, Mutlu Mezitli, tanıtım, park ve bahçeler, aşevi, kültürel ve sosyal etkinlik, hayvan hakları çalışma grubu ve dayanışma evi gönüllüleri olmak üzere 11 koldan hizmet faaliyetlerini sürdürecek. Mutlu Mezitli gönüllüleri kendi arasında kadın çalışma, çocuk ve gençlik çalışma, yaşlı çalışma, engelli çalışma ve halkla ilişkiler gönüllüleri olarak 5 bölüme ayrıldı. Görev ve sorumluluklarına bağlı olarak her guruba birer grup sözcüsü seçilerek, kendi aralarında oluşturdukları hizmet projeleri kapsamında çalışacaklar.

14 ŞUBAT'I TEMİZLİK YAPARAK GEÇİRECEKLER

Mezitli'in daha temiz, çağdaş ve yaşanılır hale gelmesi için çaba harcayan gönüllüler, toplantıda sürpriz bir karar da aldı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Fatih Mahallesi'ni temizleme kararı alan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın eşi Sembol Tarhan'ın da aralarında bulunduğu grup, 14 Şubat Cumartesi günü, 30002 numaralı sokakta buluşacak. Etkinliğe davet için Fatih Mahallesi'nde bulunan tüm apartmanların kapısını çalacak olan grup, Mezitli Belediyesi Çevre Temizlik Gönüllüleri tarafından 'Temizlik saygı işidir, başaran çağdaş kişidir' sloganıyla başlattıkları kampanya dahilinde, tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıp, broşür dağıtacaklar.

Gönüllülerle ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gönüllü vatandaşların, ilçeye yarar sağlamak adına örgütlenip, birçok güzel çalışmaya imza attıklarını belirtti. İlerleyen süreçte gönüllülerin sayılarının çok daha fazla artacağına inandığını ve belediye bünyesinde gönüllülere ait bir yer tesis edeceğini ifade eden Tarhan, "Mezitli'yi sahiplenme duygusu içerisinde olan vatandaşlarımızın çoğalmasını görmek tabi ki bizleri mutlu ediyor. Gönüllü grubumuza kadınların daha çok ilgi gösterdiğini görüyorum. Bu da bir erkek olarak beni üzüyor. Erkeklerin de aynı duyarlılık içinde olmasını istiyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönüllüler, Sevgililer Gününde Sokak Temizleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement