Görme Engelli Vatandaş, 56 Yaşında Dünya Evine Girdi - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Vatandaş, 56 Yaşında Dünya Evine Girdi

Hakkari'de doğuştan görme engelli vatandaş, 56 yaşında dünya evine girdi.

09.01.2012 13:46

Hakkari'de doğuştan görme engelli vatandaş, 56 yaşında dünya evine girdi.

Hakkari merkez Merzan Mahallesi'nde ikamet eden ve kendisi gibi 4 kardeşi daha doğuştan görme engelli olan Sabri Acar (56), Cevahir Kazak (42) ile evlendi. Hakkari'de bir düğün salonunda gerçekleşen düğün töreninde mutlu çifti aileleri ve dostları yalnız bırakmadı. 2 gün 2 gece süren düğün törenine katılan davetliler yerel sanatçılar tarafından seslendirilen Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halay çekerek eğlendi. Engelli olduğu için görmediği ancak sevgisini içinde hissettiği insanla hayatını birleştirerek dünya evine giren Sabri Acar, düğün töreninde her ne kadar halay çekemese de mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Türkçe bilmediği için duygularını Kürtçe olarak dile getiren damat Sabri Acar, 56 yıldır bekar olduğunu ancak yıllar sonra da olsa aradığı mutluluğu bulduğunu söyledi. Acar, "Bugün düğünümüz var. Ailem, akrabalarım, dostlarım herkes burada. Bu günün benim en mutlu günüm. Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Türkçe bilmediği için duygularını Kürtçe olarak aktaran gelin Cevahir Kazak ise, çok mutlu olduğunu söyledi.

Çiftin sağdıçlığını yapan Hamdullah Acar da, 56 yıl sonra da olsa Sabri ve Cevahir çiftini evlendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Damadın dayısı Mehmet Tatlı, görme engeli olan yeğeni Sabri'yi 56 yıl aradan sonra da olsa evlendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "8 yeğenim var. Bu yeğenlerimden 4 tanesi doğuştan görme engelli. Bu yeğenlerimden bekar olan Sabri'yi evlendiriyoruz. İnşallah hayırlı evlatları olur. Görme engelli olan yeğenlerimden Ali evli, Sabri'yi şimdi evlendiriyoruz. Geri kalan görme engelli yeğenlerimden Şaban ve Cumhur'u da inşallah en kısa zamanda evlendiririz. Yeğenim Sabri görme engelli olduğu için her ne kadar düğününde oynayamıyorsa bile çok mutlu. Hayatını sevdiği insanla birleştirmenin mutluluğunu yaşıyor" şeklinde konuştu.

- HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Vatandaş, 56 Yaşında Dünya Evine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement