Güneşin Suya Dokunuşu Projesi" - Son Dakika
Yerel

Güneşin Suya Dokunuşu Projesi"

Güneşin Suya Dokunuşu Projesi"

Trakya Kalkınma Ajansı'nca desteklenen projenin uygulama sözleşmesi imzalandı.

20.08.2014 14:14

Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2013-2014 Mali Destek Programları kapsamında destekleyeceği "Güneşin Suya Dokunuşu" projesinin uygulama sözleşmesi imzalandı.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, SS Balabanköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan projenin Küçük Ölçekli Altyapı programı kapsamında destekleneceği belirtildi.

Kooperatif üyelerinin toplam 5 bin 383 dekar alanda tarım yaptığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplam alanın 3 bin dekarı kuru tarım, 2 bin 383 dekarı ise çeltik tarımı için kullanılıyor. Çeltik üretimi için gerekli olan suyu Balaban Deresi'nden karşılayan kooperatif üyeleri yüksek elektrik maliyeti nedeniyle alternatif enerji kaynaklarına yöneldi. Projeyle sulama için gerekli olan enerji güneş enerjisinden elektrik üretimiyle karşılanacak ve üreticinin karlılığı artacak. Proje kapsamında mevcut pompaların teknolojisi yenilenecek bu da elektrik tüketiminde yüzde 40'lık düşüş sağlayacak. 100 kilovat kapasiteli, güneş enerjisinden elektrik üretim tesisinin de kurulmasıyla, bölge çiftçisinin dekar başına sulama maliyetinin düşürülmesi hedefleniyor." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneşin Suya Dokunuşu Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement