Harabe Evden Sıcak Yuvaya - Son Dakika
Yerel

Harabe Evden Sıcak Yuvaya

Tatvan'da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Türkeş ailesi, kaymakamlığın sağladığı imkanlarla sıcak yuvalarına kavuştu.

16.02.2015 11:18

SERVET TAŞDEMİR - Tatvan'da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Türkeş ailesi, kaymakamlığın sağladığı imkanlarla sıcak yuvalarına kavuştu.

Kış mevsiminin çetin geçtiği, hava sıcaklığının sıfırın altında 25-30 dereceye kadar düştüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde, en büyük sıkıntıyı kalacak yeri, yakacak kömürü ve sıcak aşı olmayan aileler çekiyor.

Bir taraftan soğuk diğer taraftan açlıkla mücadele eden aileler, yardım kuruluşlarının ya da komşularının gönderdiği yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Eşi tarafından terk edildikten sonra üç çocuğuyla ortada kalan 40 yaşındaki Hatice Türkeş de bu kişilerden yalnızca biri...

Van'ın Gevaş ilçesinde eşi ve çocuklarıyla kimseye muhtaç olmadan sürdürdüğü yaşamı, eşinin 4 yıl önce evi terk etmesiyle adeta kabusa dönüşen Hatice Türkeş, bir süre önce Bitlis'in Tatvan ilçesine göç etti.

Tatvan'da aylık 150 liraya kiraladığı kapısı kırık, damı akıtan harabe bir evde, en büyüğü 15 yaşında olan çocuklarının geleceği için ayakta kalmaya çalışan anne Türkeş, komşularının yaptığı yardımla tenceresini kaynatıp, çocuklarını okula gönderiyor.

-Kaymakamlık sahip çıktı

Türkeş ailesinin yaşadığı zorlukların bildirilmesi üzerine harekete geçen Kaymakam Murat Erkan, mağdur aileyi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile hayırsever vatandaşların imkanlarıyla kiralanan eve yerleştirerek, gıda yardımında bulundu.

Ailenin durumundan haberdar oldukları andan itibaren ihtiyaçlarının karşılanması için gereken çalışmanın yapıldığını belirten Kaymakam Erkan, hayırsever vatandaşların desteğiyle aile için uygun bir kiralık ev temin ettiklerini söyledi.

Ev eşyalarının alınmasının ardından ailenin yeni evlerine yerleştirildiğini anlatan Erkan, hayırseverlere de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Anne Türkeş ise maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığına değinerek, komşularının yardımlarıyla geçinmeye çalıştığı bir dönemde kaymakamlığın kendilerine sahip çıktığını ifade etti.

Özellikle kış mevsiminde yağan kar nedeniyle evin damının akıttığını vurgulayan Türkeş, "Çocuklarımın yatacak ve oturacak yeri yoktu. Okula aç giden çocuklarım komşuların yardımlarıyla ancak iki günde bir yemek yiyebiliyordu. Kaymakamlık tarafından kiralanan ev sayesinde çocuklarım sıcak bir yuvaya kavuştu. Şimdi çok daha mutlu bir hayat süreceğimize inanıyorum. Allah, kaymakamımızdan ve hayırseverlerden razı olsun" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Harabe Evden Sıcak Yuvaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement