HDP Adayından Tutuklamalara Tepki - Son Dakika
Yerel

HDP Adayından Tutuklamalara Tepki

HDP Adayından Tutuklamalara Tepki

HDP Batman milletvekili adayı Hasan Yağız, son günlerde polisin gençlik yapılanmasına düzenlediği operasyonlara tepki gösterdi.

27.04.2015 07:42

HDP Batman milletvekili adayı Hasan Yağız "Tutuklamalar provokasyon"

Batmanda HDP'nin gençlik yapılanmasına yapılan operasyonlara HDP adayından tepki geldi.

HDP Batman Adayı Hasan Yağız, yoğun seçim çalışmalarının yürütüldüğü bir süreçte partileri açısından motor gücü görevi gören gençlere dönük gözaltı ve tutuklamalar ile baskı kurulmak istendiğini söyledi.

Batman'da yapılmak istenenin Ağrı provokasyonunun devamı niteliğinde olduğunu belirten Yağız, sudan gerekçeler ile gençlerin gözaltına alınmak istendiğini ifade etti.

Seçim sürecinde aktif çalışmanın gençler tarafından yürütüldüğünün altını çizen Yağız, "Tutuklanan 5 arkadaşımız için elimizden geleni yaptık ama polisinin gençliğimize dönük provokasyonları sürüyor. Bu provokasyonlar özellikle Batman gençliğinin 40 yıllık mücadelenin şuan en olgun ve verimli seviyesini yaşaması nedeniyle sindirilmeye çalışıyorlar. Ben de gençlik kollarından geliyorum. Gençlik önerisi ile aday oldum, gençliğin adayıyım. Gençlerin bu eksende yürüttüğü yoğun çalışmalar nedeniyle önleri kesilmek isteniyor. 5 arkadaşımız tutuklandı ama aldığımız bilgiler üzerine tutuklanan 5 arkadaşımızın yerine 50 arkadaş çalışmalara aktif olarak başlayarak, arkadaşlarından boşalan yeri tamamlamaya çalışıyor. Halkımız da bu provokasyonlara sadece kızıyor ve daha da hırslanıyor" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Adayından Tutuklamalara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement