Hem Eğitimlerine Katılan Avcılar Belgelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Hem Eğitimlerine Katılan Avcılar Belgelerini Aldı

Hem Eğitimlerine Katılan Avcılar Belgelerini Aldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce (HEM) açılan Avcı Eğitimi Kursları'na katılan 27 kursiyere önceki gün Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın da katıldığı bir törenle kurs bitirme sertifikaları verildi.

10.05.2012 18:57

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce (HEM) açılan Avcı Eğitimi Kursları'na katılan 27 kursiyere önceki gün Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın da katıldığı bir törenle kurs bitirme sertifikaları verildi.

Önceki gün Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın yanı sıra, Özel İdare Müdürü Sadettin Gezer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tümen, bazı okul müdürleri, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Ayvalık Şube Başkanı, Ayvalık Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Dinçer Deniz Bilgin ve kursiyerler hazır bulundu. Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi tarafından 02 -12 Nisan tarihleri arasında verilen 32 saatlik Avcı Eğitimi kurslarına 27 kursiyerin katıldığı ve tüm kursiyerlerin kurs bitirme belgesi almaya hak kazandıkları öğrenildi.

Saygı duruşu ve akabinde bir ağızdan söylenilen İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdüresi Nurbin Kolsuz, HEM bünyesinde açılan tüm kursların çok önemli olduğunu ve özellikle yetişkinliklere yönelik okuma yazma kurslarında önemli aşamalar kat ettiklerini belirterek, kurslarda başarılı olan 27 kursiyere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Törende konuşan Ayvalık Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Dinçer Deniz Bilgin, bilinçli avcılık için açılan kurs nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu tür eğitimlerin sürmesinden yana olduklarının altını çizdi. Ayvalık Milli Parklar Mühendisi ve kurs eğitmeni Atasay Tanrısever, bilinçli avcılığın doğadaki ekolojik dengeyi bozmayacağını, toplumda belli kesimler tarafından doğadaki hayvanların hayatlarına kast etmesi nedeniyle avcılık sporuyla uğraşanlara olumsuz gözlerle bakıldığına dikkat çekerek amaçlarının, bilinçli avcı yetiştirmek ve avcılığın sadece spor için yapılmasına öncü olabilmek olduğunu kaydederek, kaçak avcılığın önüne geçilmesinin gerektiğini vurguladı.

KAYMAKAM NALBANT TABİATIN KORUNMASI İÇİN HASSAS DAVRANILMASINI İSTEDİ

Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, avcıların ellerine tüfeği alarak ava çıkıp, ne bulurlarsa vurulan bir spor olarak toplumda kabul edilmesinin doğru olmadığını belirterek, doğada nesli tükenen ya da tükenme tehlikesi olan canlıların koruma altına alınması gerektiğini ve kendisinin geçmişte Kelaynak kuşlarının korunması için şu an Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tümen ile birlikte çalıştıklarını anlattı. İnsanoğlu olarak her bireyin tabiatın dengesini korumak zorunda olduğunu kaydeden Kaymakam Nalbant, "Tabiatın dengesinin bozulmaması için gerekenlerin yapılabilmesi için bugün burada HEM Müdürlüğümüzce açılan Avcılık Eğitimi kurslarında sertifika almaya hak kazanan kursiyer avcı arkadaşlarımızın bu konuda hassas davranacaklarına inanıyorum" dedi.

Sertifika töreninde belge alan avcılarında amaçlarının spor olduğunu ve bunun dışında doğanın korunmasında son derece hassas davranacaklarından kimsenin şüphesinin olmamasını vurguladıkları gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Eğitimlerine Katılan Avcılar Belgelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement