Hisarcık'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'tan Kısa Kısa

Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, ilçe merkezi, belde ve köylerde, taşıma merkezi ilköğretim okulları ve liselerin yemekhanelerini denetledi.

16.02.2012 13:40

Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, ilçe merkezi, belde ve köylerde, taşıma merkezi ilköğretim okulları ve liselerin yemekhanelerini denetledi.

Koç, Anadolu Öğretmen Lisesindeki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, okulları ziyaret edip denetimlerde bulunduklarını bildirdi.

Ziyaretlerle ihtiyaçları yerinde tespit edip çözüm üreterek eğitimde başarıyı artırmayı hedeflediklerini belirten Koç, hijyen konusuna herkesin dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

-Vakıftan gelir testi uyarısı

(fotoğraflı)

Hisarcık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuri Koltukçu, herhangi bir sağlık güvencesi olmayanların 29 Şubat'a kadar gelir testi yaptırması gerektiğini bildirdi.

Koltukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vize süresi sona eren Yeşil Kartlılar ile hiçbir güvencesi olmayanların bildirimde bulunması gerektiğini belirtti.

Bildirim süresinin 29 Şubat'ta sona ereceğini hatırlatan Koltukçu, şunları kaydetti:

"Ay sonuna kadar gelir testinde bulunmayanların gelirleri, asgari ücretin iki katı olarak dikkate alınacak ve ona göre prim alınacak. Özürlülük ve yaşlılık gibi nedenlerle bizzat başvuruda bulunamayacak olanların başvurusu, vekil tayin edecekleri kişiler tarafından yapılabilecek. Gelir testinde, aynı evde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, büyük anne ve büyük babadan oluşan aile esas alınacak. Aynı aile üyelerinden biri veya birkaçı başvuruda bulunsa bile başvuru formunda hanede yaşayan tüm fertlere ait bilgiler yer alacak. Aile içinden birden fazla kişi gelir testine tabi tutulacak kişi durumundaysa tek formla başvuru yapılabilecek. Testte yoksul olmadıkları anlaşılan vatandaşlar, 35 ile 213 lira arasında aylık prim ödeyecek. Teste hiç girmeyen ise otomatik olarak 213 liralık prim yüküyle karşı karşıya kalacak."

-MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Toprak, partisinden istifa etti

(fotoğraflı)

Hisarcık Belediye Meclisinin MHP'li üyesi İsmail Toprak, partisinden istifa etti.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiğini, ancak Belediye Meclisi üyeliğini bağımsız olarak sürdüreceğini bildirdi.

İstifasının nedenlerine ilişkin bilgi veren Toprak, "Seçimlerden önce halka verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Meclis toplantılarında Belediye Başkanı ve diğer üyeler tarafından görüşlerime değer verilmedi" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hisarcık'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement