Hizan'da Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Yol Yapım Çalışmaları

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB), ilçeye bağlı 9 grup köy yolunun stabilize çalışmalarına başladı.

20.05.2015 16:39

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB), ilçeye bağlı 9 grup köy yolunun stabilize çalışmalarına başladı.

Çalışmaları inceleyen Hizan Kaymakamı Sedat İnci, yaptığı açıklamada, 3 ayda 9 grup köy yolunun asfaltlamaya hazır hale getirileceğini söyledi.

İnci, Hizan'ın toplam 700 kilometre yol ağına sahip olduğunu belirterek, İlçe Özel İdaresi'ne bağlı 2 şantiye ve KHGB olarak 2005 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

KHGB'nin köy ve mezra yollarının alt yapılarının iyileştirilmesi için sanat yapılarını büyük oranda yaptığını anlatan İnci, şöyle konuştu:

"Yolun stabilize çalışması için köprü, menfez, duvar gibi sanat yapıları yapıldı. Stabilize çalışmalarını önemsiyoruz. Çalışmalar 3 ay sürecek. Amacımız 700 kilometrelik yol ağının stabilize çalışmalarını bitirmek ve böylece kışın sürücülerin mağdur olmasını önlemek. İlçemiz coğrafi olarak çok dağlık ve engebeli bir yerleşim birimi. Özellikle köy ve mezralarımıza hizmet götürmekte zorlanıyoruz. Nerede bir insan yaşıyorsa oraya devletin imkanları, çok zor şartlarda ve büyük maliyetle götürülmüştür. Köy yollarımızda yapacağımız stabilize çalışmaların ardından grup köy yollarımız asfalta hazır hale getirilecek. Şu anda stabilize çalışmaları yapıyoruz. Hizan'da grup köy yollarını gelecek yıl asfalta kavuşturmayı düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement