Hizanlılar "Kardeşlik Sofrasında" Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Hizanlılar "Kardeşlik Sofrasında" Buluşacak

Hizan Kaymakamlığı, ilçede "kardeşlik sofrası" adıyla ramazan programı düzenleyecek.

07.07.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamlığı, ilçede "kardeşlik sofrası" adıyla ramazan programı düzenleyecek.

Kaymakamı Sedat İnci, yaptığı açıklamada, 12 Temmuz günü düzenleyecekleri programla, Hizan merkez ve ilçeye bağlı 5 köyde iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde kardeşlik ortamını oluşturmayı amaçladıkları ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı, birlik ve beraberliği, dayanışma ve kaynaşmayı sağlayan, komşuluk ve akrabalarının vecibelerinin en güzel bir şekilde ortaya çıkaran aydır. Her yönüyle manevi duyguların ön plana çıktığı ve tavan yaptığı bir aydır. Bu nedenle bu ayın maneviyatına uygun yaşanması için insanları bir araya getiren ve insanların kaynaşmasına vesile olan toplu iftar programlarının ayrı bir anlamı vardır. Ramazan ayı boyunca kurum amirlerimizle Hizan merkez ve 5 köyümüz de vatandaşlarla iftarımızı açarak, devlet ve vatandaş kaynaşmasını sağlayacağız. Ayrıca ramazan ayının ruhuna uygun şekilde kardeşlik ortamını oluşturmayı da amaçlıyoruz."

İftar sofralarında vatandaşların ramazan heyecanına ortak olarak onların dertlerini sıkıntılarını taleplerini direk dinleme fırsatını bulacaklarını belirten İnci, iftardan sonra Grup Çağlayan tarafından ilahi konseri düzenleneceğini ve bütün Hizanlı vatandaşları iftar sofrasına beklediklerini sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizanlılar 'Kardeşlik Sofrasında' Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement