Ipa Sınır Ötesi İşbirliği Programı - Son Dakika
Yerel

Ipa Sınır Ötesi İşbirliği Programı

Program kapsamında "Daha İyi Bir Yaşam Projesi” tanıtıldı

10.10.2013 11:22

IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Kırklareli'de hayata geçirilecek "Daha İyi Bir Yaşam Projesi" tanıtıldı.

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, beldedeki bir kafede düzenlenen toplantıda, proje kapsamında İnci Deresi'nin ıslah edilerek çevre düzenlemesinin yapılacağını belirtti.

Projenin uygulama aşamasına gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"Proje 18 ay sürecek. Proje maliyeti 686 bin 371 avro. Projeyle hayat kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. İnci Deresi, Kavaklı'nın kanayan yarasıdır. Yaz aylarında etrafa yaydığı kokudan dolayı yanından geçilemez bir hal alıyor. Dere etrafındaki vatandaşlarımız bu konuda son derece mağdur. Dere yatağındaki kimyasal ve katı atıkların neden olduğu kirlilik acil çözüm gerektiren bir çevre sorunu oluşturduğu için Avrupa Birliği IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde projemizi hazırladık. Kabul ettirmek için büyük zorluklar çektik ve projemiz kabul edildi."

Tunç, proje lideri olarak 686 bin 371 avronun yüzde 60'ını kendilerinin kullanacağını, ıslahın ardından dere çevresinin yeşillendirileceğini, parklar, piknik alanları ve çocuk oyun grupları yapılacağını vurguladı.

Proje koordinatörü Straldzha Belediyesinden Maria Televa Ivanova da projenin kabul edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından İnci Deresi'nin kirliliği nedeniyle doğaya ve insan sağlığına verdiği zararlar anlatıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve belde belediye başkanları katıldı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ipa Sınır Ötesi İşbirliği Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement