"İşçilerin En Büyük Sorunu Vergi Sistemidir" - Son Dakika
Yerel

"İşçilerin En Büyük Sorunu Vergi Sistemidir"

Harb-iş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Şener "Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan biz işçilerin en büyük sorunlarından birisi adaletsiz vergi sistemidir" dedi.

22.11.2012 11:21  Güncelleme: 11:18

Harb-iş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener, "Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan biz işçilerin en büyük sorunlarından birisi hiç kuşkusuz adaletsiz vergi sistemidir" dedi.

Şener, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, gelir vergisindeki yüksek oranlar yüzünden emekçilerin vergi yükü altında ezildiklerini belirterek, "Biz emekçiler, 2013 bütçe kanunu görüşmeleri başlamadan mevcut siyasal iktidara ve tüm siyasi partilere meydanlardan sesleniyoruz. Vergi adaleti sağlanana kadar yılmadan seslenmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Gelir vergisi ve diğer vergilerdeki yüksek oranların sadece Türk Harb-İş Sendikası'nın 23 bin işçisinin sorunu olmaması gerektiğini ifade eden Şener, şunları kaydetti:

"Ankara'dan her şey güzel gözükebilir ama meydanlar farklı düşünüyor. Meydanlara kulak verin. Yıllarca bu meydanlarda efsane haline gelen Harb-İş işçisi, hep haykırdı. Meydanlardan hükümete yeniden sesleniyoruz. Ülkemizde demokrasinin ve adaletin gelişmesinin ilk şartı adaletli bir vergi sistemi olmalıdır."

Basın açıklamasının ardından imza toplayan sendika üyeleri, slogan atarak dağıldı.

Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul

Yayıncı: Kemal Kaymak - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İşçilerin En Büyük Sorunu Vergi Sistemidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement