İşkur'dan Kadınlara Pozitif Ayrımcılık - Son Dakika
Yerel

İşkur'dan Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Kadınlar için sağlanan iş olanaklarının sınırlı kalması ve işgücüne katılım oranlarının Türkiye ortalamasının altında olması, aynı zamanda da bu istatistik verinin Kars’a da yansıması nedeniyle Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlükleri kapsamında dezavantajlı grup ve kadınlara yönelik meslek edindirme kursları ve istihdam çalışmalarına ağırlık verildi.

27.05.2014 23:18

Kadınlar için sağlanan iş olanaklarının sınırlı kalması ve işgücüne katılım oranlarının Türkiye ortalamasının altında olması, aynı zamanda da bu istatistik verinin Kars'a da yansıması nedeniyle Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlükleri kapsamında dezavantajlı grup ve kadınlara yönelik meslek edindirme kursları ve istihdam çalışmalarına ağırlık verildi.

Türkiye'nin ve Kars'ın kalkınması için kadınların daha fazla istihdama katılmaları ve işgücü piyasasına girmeleri gerektiğini vurgulayan Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, kadınların işgücüne katılım oranlarının az olması ve bunun temel nedenlerinden biri de belli bir mesleğe sahip olunmaması, günümüz teknoloji çağımızın olmazsa olmazı olan bilgisayar kullanımın az olması nedeniyle sadece kadınlara has meslek edindirme kursu açılmasına karar verdiklerini belirtti.

"KADINLAR İÇİN DAHA ÇOK İŞ VE DAHA İYİ İŞ "

Kadınların topluluk yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştıran iletişim becerileri daha yüksek olup, bilgi, teknoloji açısından Bilgisayar İşletmeni Kursu kendilerine katkı sağlayıp işgücü piyasasına daha kolay girmelerine yardımcı olacağını ifade eden Bulut, İŞKUR'un düzenlediği işgücü yetiştirme kurslarını tamamlayanların istihdamı halinde işverene avantajlı koşullar sağladığına dikkat çekti.

Bilgisayar İşletmeni kursu Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü arasında Kağızman ilçesinde Dezavantajlı Gruplardan kadınlara yönelik 25 kişilik olup, Bu kursa başvurmak isteyen vatandaşların en geç 5 Haziran 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar İŞKUR Müdürlüğü veya www.iskur.gov.tr internet adresinden başvurmaları gerekiyor. Kursiyer seçmeleri 06 Haziran 2014 Cuma günü saat 11: 00' de yapılacak. Söz konusu kursa katılmak isteyen kursiyerlerin seçme gün ve saatinde Kağızman Meslek Yüksek Okulu da olmaları gerekiyor.

Kadınlara ve dezavantajlı gruplarına İŞKUR desteğinin süreceğini belirten Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, ilerleyen zamanlarda Dezavantajlı Gruplara yönelik çalışmaların hız kazanacağını kaydetti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur'dan Kadınlara Pozitif Ayrımcılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement