İstanbullu Fotoğrafçıların Ahlat Gezisi - Son Dakika
Yerel

İstanbullu Fotoğrafçıların Ahlat Gezisi

İstanbullu Fotoğrafçıların Ahlat Gezisi

İstanbul Gülümseyin Çekiyorum Gezi ve Fotoğraf Kulübü üyelerinden oluşan bir grup, Bitlis’in Ahlat ilçesine gelerek tarihi ve doğal güzellikleri fotoğrafladı.

25.02.2015 10:24

İstanbul Gülümseyin Çekiyorum Gezi ve Fotoğraf Kulübü üyelerinden oluşan bir grup, Bitlis'in Ahlat ilçesine gelerek tarihi ve doğal güzellikleri fotoğrafladı.

İstanbul'dan gelen 25 kişilik fotoğrafçı grubu, ilk olarak Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği'ni (BİDFOD) ziyaret ederek, dernek başkanı Samet Adıyaman ve üyelerle bir süre sohbet ettiler. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen dernek ziyaretinde BİDFOD Başkanı Samet Adıyaman, İstanbul'dan gelen fotoğrafçılara Ahlat hakkında bilgi verdi. İlçenin tarihi ve doğal güzellikleri yönünden oldukça zengin bir şehir olduğunu ifade eden Adıyaman, "Ahlat fotoğraf sanatını icra etmek için son derece elverişli bir yerdir. Dernek olarak gerek sosyal medyada gerekse tanımış olduğumuz fotoğrafçılarla bizzat görüşerek Ahlat'ı tanıtıyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerimizde oldukça faydalı oluyor. İlçeye ara ara gelen çok sayıda derneğimizle irtibata geçiyoruz. Gelen her fotoğrafçıya ilçemizi tanıtmak için üyelerimizle birlikte büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ahlat'ın tanıtımına katkıda bulunmak için gelen her fotoğrafçıya elimizden geldiği kadar eşlik ediyoruz. Yapmış olduğumuz işten de mutluyuz. Ayrıca İstanbul'dan gelen fotoğrafçı arkadaşların dernek binamıza gelmelerinden de memnun olduk. Hem güzel bir tanışma ortamı oldu hem de ilçemizdeki tarihi ve doğal dokuyu fotoğraflamaları için gayret gösterdik. Öte yandan 6 Mart 2015 tarihinde dernek olarak düzenleyeceğimiz etkinlikle birlikte çok sayıda profesyonel fotoğrafçıyı Ahlat'ta ağırlayacağız. Bunun içinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

İstanbullu fotoğrafçılar, dernek ziyaretinin ardından Ahlat'ta fotoğraf çekimine çıktı. Fotoğrafçılara rehberlik yapan BİDFOD üyesi Cesim Şeker; Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Emir Bayındır Kümbeti, Çifte Kümbetler, Harabeşehir ve Ovakışla beldesinde fotoğraf çekimi yaptıklarını söyledi. Şeker, ilçedeki fotoğraf çekimin oldukça güzel ve verimli geçtiğini ifade ederek, fotoğrafçıların Ahlat'a hayran kaldığını da sözlerine ekledi.

İlçedeki fotoğraf gezisinin ardından İstanbul'dan gelen fotoğrafçılar adına kısa bir değerlendirme yapan Hasan Nargül ise, Ahlat'ın tarihi ve doğal güzellikleri karşısında oldukça etkilendiklerini vurgulayarak, "Daha önceden ayarladığımız bir program kapsamında 25 kişilik ekibimizle doğu bölgesine geldik. Fakat bu program dışında Ahlat'ı da ziyaret etmek istedik. Bu nedenle BİDFOD üyelerinden Cesim Şeker'le irtibata geçtik. Sağ olsunlar dernek olarak bizle ilgilendiler. Ahlat'ta ilk olarak BİDFOD'u ziyaret ettik. Daha sonra Cesim Beyin rehberliğinde ilçede fotoğraf gezisine çıktık. Ahlat oldukça güzel bir şehir. Burada anladık ki fotoğraf çekimi için Ahlat'a bir gün yetmiyor. Bu nedenle grup olarak almış olduğumuz kararla birlikte mayıs ayında tekrar buraya geleceğiz. Bu defa 3 veya 4 gün ilçede kalmayı planlıyoruz. Ayrıca Ahlat'ta bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı BİDFOD üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbullu Fotoğrafçıların Ahlat Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement