Kan Davasında Mutlu Son - Son Dakika
Yerel

Kan Davasında Mutlu Son

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında 1 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanması olayı nedeniyle başlayan kan davası, barış yemeği ile sona erdi.

13.12.2011 17:20

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında 1 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanması olayı nedeniyle başlayan kan davası, barış yemeği ile sona erdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Alisofu köyünde, 8 ay önce bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla iki aile arasında başlayan kan davasının sona ermesi için Sarıkamış Öğretmenevi'nde düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen Gürbüz ve Gökcan aileleri, dua ettikten sonra Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim üzerine el basıp yemin ederek, aralarındaki husumete son verdiler.

Yemeğe, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, İl Genel Meclis Üyesi Hanali Çetinkaya, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, Avukat Suat Doğan, ilçe sakinlerinden Hacı Bedirhan Cengiz, Gürbüz ve Gökcan aileleri katıldı.

Kaymakam Ermiş, burada yaptığı konuşmada, iki aileye barışmalarından dolayı teşekkür etti.

Alisofu köyünün birlik, beraberlik ve huzurun olduğu bir köy olması temennisinde bulunan Ermiş, şöyle konuştu:

"Köyünüzün kanalizasyon sistemi yapılıyor, Kuran kursu açtık, okulunuza basket ve voleybol sahası yapacağız. Önümüzdeki sene de köyünüzün yollarını kilit parke taşla döşemeyi düşünüyoruz. Amacımız Alisofu köyünü örnek köy yapmaktır. Sizler mutlu olun diye bunları yapıyoruz. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Siz üzüldüğünüz zaman bizde üzülüyoruz. Biz karıncayı incitmeyen insanlarız, biz sivrisineği öldürmeyen insanlarız. Biz yılan bize zarar vermiyorsa onu öldürmenin haram olduğunu bilen insanlarız. Barışın sağlanmasında önemli rol oynayan ilçenin kanaat önderlerinden Hacı Bedirhan Cengiz'e ve sizlere göstermiş olduğunuz erdemli davranıştan dolayı teşekkür ediyorum."

Gürbüz ve Gökcan aileleri arasındaki husumetin sona ermesinin ardından barış yemeği yenildi.

- KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kan Davasında Mutlu Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement