Keneye Karşı Beç Tavuğu - Son Dakika
Yerel

Keneye Karşı Beç Tavuğu

Keneye Karşı Beç Tavuğu

Çankırı'da, KKKA hastalığına karşı yürütülen mücadele çalışmaları kapsamında, kırsal kesimde beç tavuklarının kullanılması planlanıyor.

22.07.2014 12:00  Güncelleme: 15:19

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenbağ Fidanlığı'nda bulunan demonstrasyon merkezinde sayısı azalan beç tavuklarının üretimini yaparak doğaya saldıklarını belirtti.

Bu kapsamda Kenbağ Demostrasyon Merkezi'nde yılda ortalama 750 beç tavuğu üretttiklerini dile getiren  Kozan, bunun yanında keklik üretimi de yaptıklarını kaydetti.

Kozan, şube müdürlüğüne ait merkezde bir kaç yılda bir değiştirdikleri anaç beç tavuğunun bulunduğunu vurgulayan Kozan, "Bu tavuklardan aldığımız yumurtalarla deneme amacıyla beç tavuğu üretimi yapıyoruz. Belirli bir büyüklüğe gelen tavuklarımızı daha sonra ihtiyaç duyulan yerlere dağıtıyoruz." dedi.

KKKA hastalığı görülen köylerin isimlerini Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nden aldıklarını belirten Kozan, bu köylere ilk etapta 250 beç tavuğu dağıtmayı planladıklarını belirtti.

Kozan, vatandaşların dağıtılacak olan beç tavuklarının yumurtasından ve etinden yararlanacağını ifade ederek, "Bu arada beç tavuğu keneye karşı biyolojik bir mücadele olarak da değerlendiriliyor. Tavuklar, kene ile biyolojik mücadele yapıyor.  Biz de bu nedenle Çankırı genelinde bu yıl bin adet beç tavuğunu dağıtacağız." diye konuştu - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keneye Karşı Beç Tavuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement