Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Buğday üreticilerine süne uyarısı.

06.04.2014 11:24

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, sünenin ekmeklik, makarnalık ve tohumluk yönünden buğdaya büyük zarar verdiğini belirtti.

Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, süne ile mücadelenin son derece önemli olduğunu bildirdi.

Trakya bölgesinde yoğun bir süne zararlısı olduğunu ifade eden Keçeci, süne ile mücadele kapsamında parazitoit kullanılması gerektiğini vurguladı. Parazitoitlerin sünenin en önemli ve etkili doğal düşmanları olduğunu aktaran Keçeci, parazitoitlerin sünenin çoğalmasını engellediğini kaydetti.

Hijyen eğitimi

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayati Çapa, hijyen eğitimlerinin devam ettiğini bildirdi.

Çapa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda üretim ve perakende satışların yapıldığı iş yeri sahibi ve çalışan 350 kişiye hijyen eğitimi verildiğini söyledi.

Eğitimin 8 saat sürdüğünü ifade eden Çapa, "İnsan sağlığı her şeyin üstündedir. Yönetmelikte belirtilen hizmet sektörlerinde çalışan kişilerin 8 saatlik hijyen eğitimleriyle, toplum sağlığının korunmasının temel faktörlerinden biri olan hijyen bilinci gelişecek. Bu sayede eğitime katılan kişilere insan sağlığına zarar verecek ortamlardan kurtulma yolları, temizlik önlemleri, temel hijyen kuralları, bulaşıcı hastalıklardan korunmayla ilgili bilgiler veriliyor" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement