Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde 'Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri' düzenlenecek.

26.04.2015 15:38

Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde 'Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri' düzenlenecek.

Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri' hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Bu yıl 90'ıncısı düzenlenecek etkinliklerin 29 Mayıs Cuma günü başlayacağını hatırlatan Balyemez, yaklaşık 300 sporcunun güreşeceğini belirtti.

Etkinlikler kapsamında şarkıcı Şevval Sam'ın konser vereceğini ifade eden Balyemez, ayrıca at yarışlarının da yapılacağını kaydetti.

Balyemez, etkinliklere herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

'Öğrenciler sektör ile buluşuyor' semineri

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Babaeski Meslek Yüksekokulu'nca 'öğrenciler sektör ile buluşuyor' semineri düzenlenecek.

KLÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 'öğrenciler sektör ile buluşuyor' semineri ile üniversiteden mezun olacak öğrencilerin farklı iş sektörleri hakkında bilgilendirileceği belirtti.

Öğrencilerin meslekler konusunda bilgi sahibi olmasının hedeflendiği seminerin dört gün süreceği kaydedildi.

Hıdrellez şenliğine doğru

Babaeski Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Zünbül, Babaeski'de hıdrellez şenliği düzenleneceğini bildirdi.

Zünbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hıdrellez şenliğine en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Şenlikler kapsamında Trakya Bölgesi'ndeki romanların bir araya geleceğini belirten Zünbül, çeşitli etkinlikler ile yaz aylarının gelişini kutlayacaklarını ifade etti.

Şenliğin her yıl büyük bir coşku ile kutlandığını anlatan Zünbül, hıdrellez şenliği ile roman kültürünü yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement