"Körfez Operasyonu" Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

"Körfez Operasyonu" Davasında Karar

İzmir'de, 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, ev, iş yeri ve oto kurşunlaması gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla yargılanan 15 sanıklı dava karara bağlandı.

19.04.2011 15:23

İzmir'de, 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, ev, iş yeri ve oto kurşunlaması gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla yargılanan 15 sanıklı dava karara bağlandı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, 4 ayrı olayda 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, silahlı çatışma, ev, iş yeri ve oto kurşunlama, tehdit, sahte nüfuz cüzdanlarıyla cezaevine girmek, tefecilik yapmak, polise mukavemet ve ateşli silahlı kanununa muhalefetten" tutuklu yargılanan Ejder Özkaya, İrfan Aslan, Cüneyt Görür, Hamdin Güven, Ercan Çakıcı, Mehmet Aziz Çelebi, Erhan Özbağlar, Mehmet Ali Keskin, bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, suç örgütü lideri Ejder Özkaya'yı 4 ayrı cinayet olayından dolayı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, yaralama ve diğer suçlardan ise toplam 57 yıl 4 ay onbeşer gün hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklar Ercan Çakıcı ve Cüneyt Görür hakkında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 47'şer yıl 10'ar ay onbeşer gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, Servet Güven, Hamdin Güven, İrfan Aslan ve Suat İlhan'ı "adam öldürmek" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Muhterem Alişan hakkında "adam öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan 52 yıl 1 ay 15 gün, Engin Akkay hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan Sıdıka Doğan'a "mermi bulundurmak" suçundan 3 ay 20 gün hapis ve 400 lira para cezası veren mahkeme heyeti, diğer sanıkları da 1 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, duruşmaya katılan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık Servet Güven'i tutuklarken, ceza alan tutuksuz sanıklardan Suat İlhan, Muhterem Alişan, Engin Akkay ve Selahattin Pekçelik hakkında yakalama kararı çıkarttı.

-OLAY-

İzmir'in Bayraklı ilçesi, Çay Mahalle ve Osmangazi semtlerinde 2006 yılında 5 kişinin öldürülmesi ve çok sayıda yaralama olayının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmış, Ejder Özkaya ve Kenan Kaya'nın elebaşı olduğu iddia edilen iki çete arasındaki olayların çıkar çatışmasından kaynaklandığını öğrenen polis, "Körfez Operasyonu" adlı operasyonu gerçekleştirmişti.

Operasyonda, Sıdıka Doğan'ın Çay Mahallesi'nde tefecilik yaptığı, iki çete arasında silahlı çatışmanın çıkmasına neden olduğu ve cinayete azmettirdiği ileri sürülmüştü. Doğan, üzerinde bulunan ve bazı bölümleri altından yapılmış ruhsatsız tabancasının kabzasını da adının altından yapılmış baş harfleriyle süslemesiyle dikkati çekmişti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamada, Özkaya ve Kaya grubu arasındaki çatışmanın Sıdıka Doğan'ın oğlunun bıçaklanmasının ardından başladığı belirlenmişti.

Bıçaklama olayının ardından peş peşe öldürme ve yaralama olayları meydana gelmiş, 2006 yılında Mehmet Göker, Ümit Karga, Murat Üçdal, Yasin Öztürk ve Murat Alyaz öldürülmüş, çok sayıda yaralama olayı gerçekleştirilmişti.

Olaylarla ilgili olduğu öne sürülen 15 sanıkla ilgili "silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, 4 ayrı olayda 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, silahlı çatışma, ev, iş yeri ve oto kurşunlama, tehdit, sahte nüfuz cüzdanlarıyla cezaevine girmek, tefecilik yapmak, polise mukavemet ve ateşli silahlı kanununa muhalefet" suçlarından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılmıştı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Körfez Operasyonu' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement