Kumar Operasyonunda Tutuklanan Ergenekon Sanığı İçin Tahliye Talebi - Son Dakika
Yerel

Kumar Operasyonunda Tutuklanan Ergenekon Sanığı İçin Tahliye Talebi

İstanbul'daki kumar operasyonu sonucu geçen yıl tutuklanan Ergenekon davası sanıklarından Hoştan'ın avukatı, müvekkilinin hastalığı nedeniyle tahliyesini istedi

23.10.2013 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan ve İstanbul'daki kumar operasyonu sonucu tutuklanan Sami Hoştan'ın avukatı, hastalığı nedeniyle müvekkilinin tahliyesi için İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Hoştan'ın avukatı Hakan Tunçkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi için İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine başvurduğunu söyledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin raporlarının İstanbul Adli Tıp Kurumuna ulaştığını belirten Tunçkol, şöyle konuştu:

"Müvekkilimin beklemeye zamanı yok, saniyeler çok değerli. Tutuklu haldeyken kemoterapi alması mümkün değil. Jandarmayla kemoterapi mi olur? Özel beslenmesi gerek, hijyen gerek. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine sağlık durumundan dolayı tahliye edilmesi talebimizi hazırladığımız dosya ile sunduk. Müvekkilim tutuksuz yargılandığı Ergenekon davası kapsamında ceza aldı ve yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Dosyayı ise temyize götürdük."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, düzenlenen kumar operasyonu sonrası "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, yağma, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, kumar oynatmaya yer temin etmek, hileli kumar oynatarak nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet vermek" suçlarından gözaltına alınmasının ardından 2012 yılında tutuklanan Hoştan, Tekirdağ F Tipi Cezaevine konulmuştu.

Hoştan, Ergenekon davasında ise "terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay, "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan 2 yıl 6 ay ve 562 lira adli para cezası almıştı.

Böbrek kanseri nedeniyle tedavi gören Hoştan, cezaevinde rahatsızlanınca Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Balkan Onkoloji Merkezine kaldırılmıştı. Yaklaşık bir aydır tedavisi devam eden Hoştan'ın kanserli hücrelerinin karaciğerine de sıçradığı belirlenmişti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumar Operasyonunda Tutuklanan Ergenekon Sanığı İçin Tahliye Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement