Kurt, Sur İçin Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Kurt, Sur İçin Projelerini Açıkladı

Kurt, Sur İçin Projelerini Açıkladı

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, "Mehmet Uzun, Şiwan Perwer, Said-i Nursi adına ödül dağıtacağız" dedi.

26.03.2014 21:12

30 Mart seçimlerine kısa bir süre kala seçim çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, gittikleri ev, esnaf ve köy ziyaretlerinde projelerini açıklıyor.

KÖY KAMPLARI OLUŞTURACAĞIZ

Seçim süreci boyunca köy, köy gezerek, neredeyse kapısını çalmadığı hane bırakmayan Kurt, Şahit olduğu manzaranın kendisini ziyadesiyle üzdüğünü vurgulayarak, "Maalesef medeni bir toplumun gereksindiği, ihtiyaç duyduğu ve olmazsa olmaz asgari hayat standartlarını halkımıza sunmaktan hala çok uzağız. Oysa Diyarbakır özellikle de Sur ilçesi kelimenin tam anlamıyla bir açık hava müzesi, paha biçilemeyecek bir masal ülkesi hazinesidir. Bu itibarla biz öncelikle kültür turizmine fırsatlar yaratarak hem gelir hem de işsizliğe çare olarak istihdam imkânlarını yaratacağız. Sur'un neredeyse bütün sokaklarını kademeli olarak yaya trafiğine açıp, bisikletli ulaşımı özendireceğiz. Bütün burçları hikâyelerinin anlamına uygun olarak çevresini düzenleyip mitolojik hikâyelerini ışık ve ses gösterileriyle turizmin hizmetine sokacağız. Tıpkı İstanbul'da olduğu gibi Diyarbakır "Fetih Müzesini" panoramik olarak inşa edeceğiz. Köylerde, kırsal yaşamın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Köy Kampları oluşturacağız. Gençlerimizin sporun her türlüsünü yapabilmeleri için "Olimpiyat Köyleri" inşa edeceğiz" diye konuştu.

OTİSTİK ÇOCUKLARA "OTİSTİK KÖY", KADINLARA AÇIK ÜNİVERSİTE" PROJESİ

Kadın ve çocuklar için tasarladıkları projelere değinen Kurt, "Mesela Otistik çocuklarımız için bir Otistik köy projemiz var; Sanırım bu bir toplumsal yaraya merhem olacaktır. Kadınlarımızı üretim için her şeyle ve her fırsatta teşvik edeceğiz. Otantik ve organik pazarlar oluşturacağız. Eğitim eksikliği hisseden kadınlarımızı "Açık Üniversitemizde" eğiteceğiz. Kreşler ve çocuk oyun parkları önceliklerimiz arasında yer alacak. Yaşlı insanlarımızın bakımını evinde üstleneceğiz" dedi.

MEHMET UZUN, ŞİWAN PERWER, SAİD-İ NURSİ ÖDÜLLERİ DAĞITACAĞIZ

Kültür ve Sanat Projelerini de anlatan Kurt, "Bu dallarda öyle sanıyorum bazı ilklerin altında ilk kez bizim imzamız olacak; örneğin, Kürt edebiyatını desteklemek amacıyla her yıl Mehmed Uzun Edebiyat ödüllerini roman, hikaye, şiir ve deneme dallarında en iyi eserlere vereceğiz. Şivan Perwer Müzik ve sanat ödüllerini de her yıl periyodik olarak dağıtacağız. Said i Nursi fikir ve araştırma ödülleri de her yıl istikrarlı olarak hak eden eser sahiplerine verilecek" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kurt, Sur İçin Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement