Kütahya Belediyesine Yeni Hizmet Binası Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kütahya Belediyesine Yeni Hizmet Binası Yapım Çalışmaları

Kütahya Belediyesine Yeni Hizmet Binası Yapım Çalışmaları

Bir kısmı İl Özel İdaresine ait olan eski otogar alanının tamamı, belediye hizmet binası yapımı koşuluyla Kütahya Belediyesine devredildi.

26.07.2014 17:14

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, belediyeye yeni hizmet binası yapımı için eski otogar alanının İl Özel İdaresine ait olan bölümünün, Çinigar İşletme Birliği Meclisinin kararıyla takas yoluyla belediyeye devredildiğini bildirdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Yılmaz, Çinigar alanının 51 dükkan ve arsa karşılığında tamamının belediyeye devredildiğini söyledi.

Yeni otogar yapıldıktan sonra uzun yıllardır boş kalan Çinigar'ın devrinin, Çinigar İşletme Birliği Meclisinin kararıyla gerçekleştiği bilgisini veren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kütahya kamuoyu tarafından 'Bu alana acaba ne yapılacak' diye sorgulanıyordu. Nisan ayında alınan meclis kararının ardından devir sürecini başlatmıştık. Çinigar İşletme Birliğine ait olan arsanın tamamı belediyeye devredildi. Belediyemiz bunun karşılığında Çiniciler Çarşısı'nda bulunan 51 dükkanı ve bin 245 metrekarelik bir arsayı, karşılıklı değerler tespit etmek suretiyle takas işlemleri yapıldı. Belediye hizmet binası yaptırılması koşuluyla alanın tamamı Kütahya Belediyesine devredilmiş oldu."

Yılmaz, valilik hizmet binası için de mevcut binanın arka kısmında bulunan okulun yıkımının tamamlandığını, kısa bir süre sonra da çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise kurumlar arası diyalogla halkın istediği hizmetleri sağlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu anda hizmet verdiğimiz belediye binası, Kütahya'ya yakışmıyor. Vatandaşlarımız hizmet alırken sıkıntılarla karşılaşıyor. Farklı farklı birimlerin ayrı yerlerde olması da sıkıntı oluşturuyor. Vatandaşımız bir imza için belki bir gününü harcıyor. Yeni hizmet binamızla beraber Kütahya'nın sadece 8-10 yılını değil, en az 50-100 yılını hesap ediyoruz. Hizmet binamızın mimarisi de Kütahyamıza yakışır, Osmanlı- Selçuklu tarzı bir mimari ile yapacağız."

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya Belediyesine Yeni Hizmet Binası Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement