Kütahya'da 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Etkinliği

Kütahya\'da \'Lider Çocuk Tarım Kampı\' Etkinliği

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen ’Lider Çocuk Tarım Kampı’ eğitim gezileri ile başladı.

13.10.2014 17:27

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' eğitim gezileri ile başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara'da başlayan ve bu yıl 81 ilde uygulanacak olan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kütahya'da da start aldı.

Tarımın insanoğlunun hayatındaki en önemli unsur olduğuna işaret eden Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "İnsanoğlu için doğru ve güvenilir gıda ile beslenmek, günümüzde giderek artan bir önem kazanmış durumda. Tarım bu nedenle çok önemli. Çocuklarımız bu kamp sayesinde tarımsal ürünlerin hangi ortamlarda yetiştirildiğini, tükettiğimiz ürünlerin hangi süreçlerden geçerek sofralarımıza geldiğini gezerek görecekler" diye konuştu.

Düzenlenen kampın hem öğretici, hem eğitici olarak planlandığını belirten Gümüş, kampa katılan çocukları makamında kabul ederek bir süre sohbet etmesinin ardından, buğdayın ekiminden hasadına kadar geçen süre hakkında kısa film gösterimi yapıldı.

Lider Çocuk Tarım Kampı Uygulamaları ile 'Lider Çocuk Tarım Kampı' adı altında ilköğretim 3 ve 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak amaçlanıyor.

Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen çocuklar, yeni yerler gördüklerini ve yeni bilgiler edindiklerini belirtti. Kampın tekrar düzenlenmesini isteyen çocuklar bu sayede kampa diğer arkadaşlarının da katılma şansının olabileceğini ifade ederek, ileride tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istediklerini ifade ettiler.

5 gün sürecek olan kamp boyunca hergün farklı okullardan katılacak olan çocuklar gıda, tarım ve hayvancılık firmaları ile çeşitli kurum ve tesisleri gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alacaklar.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement