Kütahya'nın Pınarları Yeniden Akıyor - Son Dakika
Yerel

Kütahya'nın Pınarları Yeniden Akıyor

Kütahya\'nın Pınarları Yeniden Akıyor

Kütahya'da, sağlıksız olduğu gerekçesiyle bir süre önce kapatılan ünlü İncik Suyu çeşmeleri, yapılan ultrafiltrasyon sistemi ile yeniden halkın hizmetine sunuldu.

18.09.2013 11:09

Kütahya'da, sağlıksız olduğu gerekçesiyle bir süre önce kapatılan ünlü İncik Suyu çeşmeleri, yapılan ultrafiltrasyon sistemi ile yeniden halkın hizmetine sunuldu. Belediye Başkanı Mustafa İça, "Kütahya'mızın sembollerinden olan pınarlarımızdan artık temiz, sağlıklı ve kontrollü su akmaya devam edecek" dedi.

Kütahya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda İncik Suyu çeşmeleri için çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın da sonlandırılarak nihai amaca ulaşıldığını bildiren Belediye Başkanı Mustafa İça, İncik Suyu için yapılan ultrafiltrasyon tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan İça, "Bilindiği gibi Kütahya'mızda sembol haline gelen İncik Suyu çeşmelerimizi sağlıksız su akıtmaları sebebiyle kapatmıştık. Halkımızın sağlıksız su içmemesi için çalışma başlattık. 26 Haziran tarihinde sözleşmemizi tamamladığımız ve 90 gün süre verdiğimiz çalışmalar, hedeflediğimiz 16 Eylül 2013 tarihinde tamamlanmış bulunmaktadır. Türkmen dağından kent merkezimize kadar 10 köyden geçerek gelen suyumuz, merkezdeki depomuza saniyede 10 litre kapasitede gelmekte olup, ultrafiltrasyon sistemi ve ozonlama ile kimyasal kullanmadan arındırılarak "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun hale getirilmiştir ve kentimizin çeşitli yerlerinde bulunan 29 adet çeşmeye dağıtılmaya başlanmıştır" dedi.

İncik suyunun Kütahya'nın vazgeçilmesi olduğunu ifade eden Başkan İça, "Hayat kaynağımız "su" incik suyu ile Kütahya' da halkımızın vazgeçilmezidir. Güzel ilimiz Kütahya'mızın sembollerinden olan pınarlarımızdan artık "Temiz, Sağlıklı ve Kontrollü" su akmaya devam edecektir. Kütahya'nın pınarlarından akan su artık çok daha sağlıklı akacak, inanıyorum ki halkımız da mutlu olacaktır. Zorunlu kesinti süresince gösterdiğiniz hoşgörü ve sabır için teşekkür ederim" diye konuştu.

Çalışmaların tesis ve ultrafiltrasyon sisteminin kurulumuyla birlikte yaklaşık 200 bin TL'ye mal olduğunu kaydeden İça, "Halkımızdan ricamız İncik -Suyumuzu amacı dışında yani içme suyu haricinde kullanmamasıdır. Araba yıkma, halı yıkama gibi kullanımların tespiti halinde cezalandırma işlemleri başlatılacaktır" şeklindeki ifadelerini de sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'nın Pınarları Yeniden Akıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement