Malatya Belediyesi'nin 2011 Yılı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Malatya Belediyesi'nin 2011 Yılı Çalışmaları

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2010 yılında 106 milyon liralık yatırım yapılırken, 2011 yılında bu rakamın 163 milyon liraya çıktığını söyledi.

10.01.2012 15:40

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2010 yılında 106 milyon liralık yatırım yapılırken, 2011 yılında bu rakamın 163 milyon liraya çıktığını söyledi.

Belediye binasındaki Fırat Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Çakır, 2011 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmalarında, daha yaşanabilir modern bir Malatya kurmayı amaçladıklarını belirten Çakır, 2011'de bu amaçla çevre, altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla geleceğin Malatya'sını oluşturmak için gayret ettiklerini söyledi.

2011 yılında altyapıya büyük önem vererek yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Çakır, bununla birlikte bölge parkları, semt konakları, çok amaçlı belediye sosyal tesisleri, kültürel mekanlar, trafik sorununu rahatlatacak kuzey ve güney kuşak yolları, yeni bir alt merkez için Karakavak bölgesinde yaptıkları alt yapı çalışmaları, yeni yol açma çalışmaları ve sosyal belediyecilik hizmetlerinin artarak devam ettiğini ifade etti.

Şehirleşmede en önemli sorunun alt yapı olduğuna işaret eden Çakır, geçen yıl 50 sokak ve cadde düzenleme çalışmalarını tamamladıklarını, ayrıca 375 bin metrekare kaldırım ve yol çalışması gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Daha yeşil bir Malatya için çiçek düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bölge parkları kurduklarını aktaran Çakır, amaçlarının her mahalleye çocuk ve dinlenme parkları kurmak olduğunu ifade etti.

Altyapı çalışmalarına da değinen Çakır, yağmur, kanalizasyon ve içme suyu drenaj hatlarıyla ilgili de hizmetlere değindi.

Geçen yıl 14 bin 700 metre yol açma ve genişletme çalışmaları yaptıklarını ve Fahri Kayahan bölgesinin bir alt merkez haline getirildiğini kaydeden Çakır, 2011 yılı da dahil olmak üzere, göreve geldiğinden bugüne kadar 180 yeni araç gereç ve iş makineleri, 2011 yılında 15 yeni otobüs aldıklarını dile getirdi.

Yatırımların 2011 yılında arttığını vurgulayan Çakır, "2010 yılında 106 milyon liralık yatırım yapılırken, 2011 yılında 163 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çakır, bazı sokak ve caddelerin tek yön olarak düzenlenmesine ilişkin tepkiler gelip gelmediğinin sorulması üzerine, alışkanlıkların kolay değiştirilemediğini ve vatandaşlardan uygulamayla ilgili tepki aldıklarını söyledi. Çakır, ancak bu düzenlemeler sayesinde son bir ayda özellikle yoğun olan bazı caddelerde trafiğin rahatladığını vurguladı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya Belediyesi'nin 2011 Yılı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement