Malatya İhtisas Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, Gösteri Maçı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Malatya İhtisas Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, Gösteri Maçı Yaptı

Malatya İhtisas Spor Kulübü buz hokeyi takımı, bir alışveriş merkezinde gösteri maçı yaptı.

15.01.2012 17:00

Malatya İhtisas Spor Kulübü buz hokeyi takımı, bir alışveriş merkezinde gösteri maçı yaptı.

Malatya Park Alışveriş Merkezi'ndeki buz pistinde gösteri maçı yapan Malatya İhtisas Spor Kulübü'nün antrenörü ve buz hokeyi il temsilcisi Muzaffer Abacı, yaptığı açıklamada, alışveriş merkezindeki buz pistinin tek pist olduğu Malatya'da bir yıl önce kurdukları buz hokeyi takımının başarısına dikkati çekti.

Malatya İhtisas Spor Kulübü buz hokeyi takımının Malatya'nın ilk buz hokeyi takımı olduğunu ve 9 sporcusu olduğunu anlatan Abacı, "Geçen sene Türkiye Şampiyonası'na katıldık. İlk gittiğimiz zaman yeni olduğumuz için federasyon ve diğer takımlar bize soğuk davrandı. İlk maçımızı yaptıktan sonra oyuncularımızı gördüler. Nasıl oynadığımızı gördüler. Ona göre bize daha sıcak davranmaya başladılar" dedi.

Türkiye Şampiyonası'nda 9'uncu olduklarını bildiren Abacı, 6-7 yıllık takımlardan birer, 2'şer oyuncunun milli takıma çağrıldığını, ancak kendi takımlarından 3 oyuncunun milli takıma çağrıldığını belirtti.

Kulübün Başkan Yardımcısı Ali Ekber Ekici de Malatya Park Alışveriş Merkezi'nin kulüp oyuncularının kendilerini yetiştirmesi için buz pistini ücretsiz kendilerine sunduğunu kaydetti.

Sporcularının da daha ilk yılında kendilerini gururlandırdığını ifade eden Ekici, kulübün geçen yıl sponsoru olduğunu, bu yıl da sponsor aradıklarını anlattı.

Alışveriş merkezinin genel müdürü Ali Günaçar ise alışveriş merkezi olarak sporcuların her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Buz pistinin alışveriş merkezine masrafının her ay 9 bin lira olduğuna değinen Günaçar, bu masrafı gençlerin gelişimi için yaptıklarını bildirdi.

Alışveriş merkezine körling pisti açacaklarını da belirten Günaçar, "Bu pist Türkiye'de bir alışveriş merkezinin içinde ilk olacak" dedi.

Sporculardan 12 yaşındaki Tolga Tortum da hafta sonu antrenmanlara katılmak için oldukça erken saatte uyandıklarını, antrenmana geldiklerini ve başarılı olmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Arkadaşlarımız Kerem, Atakan ve Umur milli takıma çağrıldı. Bu önemli bir başarı" dedi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya İhtisas Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, Gösteri Maçı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement