Malkara Avcılar Derneği Başkanı Başkan Akçay: "Avcı İçin Eğitim Şart" - Son Dakika
Yerel

Malkara Avcılar Derneği Başkanı Başkan Akçay: "Avcı İçin Eğitim Şart"

Malkara Avcılar Derneği Başkanı Başkan Akçay: "Avcı İçin Eğitim Şart"

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bastırılıp gönderilen 50 adet ‘Sürdürülebilir Avcılık Temel El Kitabı’ adlı kitapları teslim aldı.

17.01.2015 09:24

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bastırılıp gönderilen 50 adet 'Sürdürülebilir Avcılık Temel El Kitabı' adlı kitapları teslim aldı. Akçay, avcılık için eğitimin şart olduğunu vurguladı.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü aracılığıyla Trakya'daki tüm avcı derneklerine dağıtılan el kitapları, Malkara'da da Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından bizzat Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay'a teslim edildi. Bilinçlendirmek amacıyla gönderilen temel el kitaplarının ise, avcılara eğitim konusunda derneğin uygun gördüğü bir fiyatla satılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, "Avcının, sürdürülebilir bir avlanma yapması için önce bilinçli ve duyarlı olması gerekir. Avcılara bilinçli, çevreye duyarlı, sürdürülebilir av ve yaban hayatının geliştirilmesi amacıyla bu tür eğitimler veriyoruz. Bize gönderilen 50 adet sürdürülebilir avcılık el kitaplarının içeriğinde de 'Av Köpekleri, Ekoloji Bilgisi, Avcılık Mevzuatı ve Türkiye'deki av hayvanları' konusunda bilgiler var. Bu yüzden çevre duyarlılığı, sürdürülebilir av ve yaban hayatı, can ve mal emniyeti için bu eğitimler son derece önemlidir. Avcı için eğitim son derece şart" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara Avcılar Derneği Başkanı Başkan Akçay: 'Avcı İçin Eğitim Şart' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement