Mecliste Tansiyon Düşmüyor - Son Dakika
Yerel

Mecliste Tansiyon Düşmüyor

Mecliste Tansiyon Düşmüyor

Aydın Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarında tansiyon bir türlü düşmüyor.

14.08.2013 17:34

Aydın Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarında tansiyon bir türlü düşmüyor. İkinci toplantısını AK Partili üyelerin salonu terk etmesi nedeniyle yapamayan belediye meclisi ertelenen toplantıda gündeme gelen Aydın Merkez Ovaeymir beldesinin temizlik hizmeti talebi nedeniyle mecliste yine tansiyon yükseldi. MHP, CHP ve DP meclis üyelerinin karşılıklı tartıştığı mecliste Ovaeymir beldesinin temizlik hizmeti alımı oy çokluğu ile kabul edildi.

Aydın Belediyesi Ağostos ayı Meclis toplantıları gergin tamamlandı. Ağustos ayın ikinci oturumunu Başkan Özlem Çerçioğlu'nun yokluğunda meclisin seçilmiş meclis başkan vekili yerine belediye başkan yardımcısı tarafından yönetilmesine tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri salonu terk etmiş ve mecliste çoğunluk sağlanamadığı için oturum ertelenmişti. Ertelenen oturuma AK Partili üyelerden sadece Şuayip Yeğen katılırken, mecliste çoğunluk sağlandığı için oturum gerçekleştirildi. 18 maddenin görüşüldüğü mecliste gündemin 14. maddesi olan Ovaeymir beldesinin çöplerinin Aydın Belediyesi tarafından toplanılması hususu hararetli tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Konu ile ilgili söz alan MHP'li Belediye Meclis üyesi Cavit Tığ maddenin gündeme getirilmesinin doğru bulmadıklarını belirtti. Ovaeymir'in halihazırda halen bir belediye olduğunu hatırlatan Tığ, "Belediyenin aldığı vergiler bellidir. Yıl içerisinde işlevlerini görebilecek şekilde bütçelendirilmiştir. Oraya illa ki hizmet gidecekse meclise getirilmeden de götürülebilirdi. Bunun yanında Aydın Belediyesi'nin hizmet götürme için yeterli bütçesi var mıdır? Köyleri oyladık. Belde belediyelerinin bütçemize külfet getireceği düşüncesi ile buna karşı duruyoruz" dedi.

BÜTÇEDE SIKINTIMIZ YOK

Oturumu yöneten Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal ise beldenin kendilerine tüm yapılan girişimlere karşı herhangi bir çözüm bulamadığı gerekçesi ile kendilerine böyle bir başvurunun geldiğini ve gündeme aldıklarını söyledi. Belediyenin sadece Ovaeymir değil tüm mülki sınırlar içerisinde böyle bir talebin gelmesi durumunda hizmet götürebileceği kaydeden Ünal "Bütçe konusunda sıkıntımız yok. Hizmet isteyen herkese hizmet götürme için bütçemiz ve donanımız yeterli. Bunu mülki sınırlara da taşıyabiliriz" dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ

Mecliste daha sonra söz alan Demokrat Partili Belediye Meclis üyesi Halis Hekimoğlu seçimlere 6 ay kaldığını söyleyerek MHP grubuna atfen "AK Parti grubu burada yok. Siz de meclisi terk edebilirdiniz. Seçimlere 6 ay kalmış. O yüzden bu maddeye karşı durmanın bir anlamı yok. Konu Ovaeymir olduğu için mi bu kadar uzatılıyor" demesi üzerine mecliste tansiyon iyice yükselirken Tığ ise Hekimoğlu'nun bu sözlerine "Biz MHP grubu olarak meclisi terk etmeyiz. Aydın'ın ciddi meselelerinin konuşulduğu bir mecliste biz de yer almalıyız" sözleri ile karşılık verdi.

POPİLİST BİR YAKLAŞIM

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ertürk ise oylanan maddenin populist bir yaklaşım olduğunu söyledi. 56 köye hizmet götürmeyi tüm meclis üyelerinin oyları ile kabul ettiklerini hatırlatan Ertürk, "Tüm belde ve ilçeler bu şekilde müracaat ederse de yaparız deniliyor. Gerektiğinden fazla eleman mı istihdam ediliyor ya da gerektiğinden fazla aracımız mı var? Ayrıca temizlik ihalesi belediye sınırları içerisi için yapılmıştı. Köyler bu ihalenin içerisine hukuki olarak nasıl dahil edildi? İlçeler nasıl dahil edilecek? Belediye Başkanının burada populist bir yaklaşım içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Buralara hizmetin gitmesi durumunda Merkez'de çöplerin yığılması da sıkıntıya neden olacaktır" dedi.

Ünal tartışmaların devam etmesi üzerine konuyla ilgili daha fazla söz hakkı vermeyerek oylamaya geçilmesini istedi. Yapılan oylamada Ovaeymir Beldesinin çöplerinin Aydın Belediyesi tarafından toplanmasına MHP'li üyelerin tamamı red oyu verirken gündem maddesi oy çokluğu ile kabul etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mecliste Tansiyon Düşmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement