Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika
Yerel

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

Genel seçim sonuçlarına göre Balıkesir'i TBMM'de temsil etme hakkını kazanan 8 milletvekilinden 6'sı mazbatalarını aldı.

15.06.2015 14:58

Genel seçim sonuçlarına göre Balıkesir'i TBMM'de temsil etme hakkını kazanan 8 milletvekilinden 6'sı mazbatalarını aldı.

Görevlerine AK Parti'den seçilen Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, bir grup partiliyle Balıkesir Adliyesi'ne geldi.

Milletvekilleri Poyrazlı, Kırcı ve Aydınlıoğlu'na mazbataları, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz tarafından teslim edildi.

Poyrazlı, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'de yemin ederek görevlerine başlayacaklarını ve böylece yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.

Kırcı da Meclis'te kadın milletvekili sayısının önceki dönemlere göre fazla olduğunu söyledi.

Seçim sürecinde çok güzel bir çalışma yaptıklarını anlatan Kırcı, "AK Parti dışında hiçbir partinin kadın milletvekili adayı yoktu. Bizde güçlü kadın adaylar vardı. Çok güzel bir seçim dönemi yürüttük diğer kadın adaylarımızla ama tek kadın vekil olarak ben seçildim. Tabii tüm Balıkesir kadınını, tüm Türk kadınını temsil ediyoruz. Hiçbir parti ayırmaksızın tüm kadınlarımızı temsil etmek için Ankara'da görev yapacağım" diye konuştu.

Aydınlıoğlu ise yoğun geçen seçim döneminde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

CHP'den seçilen Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça da mazbatalarını Yılmaz'dan aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement