Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Anneler Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Anneler Günü'nü Kutladı

Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Anneler Günü\'nü Kutladı

Mersin milletvekilleri ve belediye başkanları, yayınladıkları mesajlarla tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladılar.

10.05.2014 14:36

Mersin milletvekilleri ve belediye başkanları, yayınladıkları mesajlarla tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladılar.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, yayınladığı mesajda, anneliğin, özünde sevgi ve şefkat bulunan dünyada var olan en yüce duygu olduğunu vurguladı. 'Anne' kelimesinin, dünyadaki en güzel ve en anlamlı kelime olduğunu belirten Bozkurt, "Bir toplumun mutlu ve müreffeh olabilmesinin yolu, annelerin yüzünü güldürmekten geçmektedir. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesi sayılır. Biz AK Parti Hükümeti olarak, yaptığımız yasa ve düzenlemelerle kadını hak ettiği konuma ulaştırmaya çalışıyoruz. Bütün annelerimizin ve ayrıca yüreğindeki evlat acısını ve evladını vatan için şehit vermiş olma tesellisiyle avutan tüm şehit annelerimizin bu güzel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da mesajında, anne kavramının her zaman ve her yerde saygınlığı, güven duygusunu ve kutsiyeti ifade ettiğini kaydederek, "Çocuklarından görecekleri ilgi, saygı ve sevgiden başka hiçbir talepleri olmayan annelerimizi mutlu etmek, yüzlerini güldürmek ve yaşamlarını güzelleştirmek için duygularımızı, hak ettikleri saygı, sevgi, ilgi ve yakınlığı her koşul altında onlara göstermeliyiz. Yaşamın getirdiği tüm zorluklara katlanarak, bizlerin yetişmesinde en büyük hak sahibi olan annelerimizi yılın sadece bir gününde hatırlamak değil, hiç unutmamak gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle, elleri cennet kokan tüm annelerimizin o mübarek ellerinden öpüyor, Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Dünyada en ulvi görevi üstlenen sevgili annelerimiz her birimizin doğması, büyümesi ve hayatta en iyi rolü alması için hiç bir karşılık beklemeden, bıkmadan, yorulmadan sınırsız bir hoşgörü, sevgi ve özveri ile hayatları boyunca uğraş vermektedirler. Hayatlarını bizlere adayan sevgili annelerimiz için ne söylesek ne yapsak azdır. Yavruları açlıktan kırılmayan, savaştan, umutsuzluktan ve eşitsizlikten kaçmayan, yarınlara umutla bakan annelerin yaşadığı düzeni, onlara hediye edebiliriz. Sadece sevinçten ağlayan annelerin olduğu düzeni kurabiliriz. Varlığı, hayatın var oluşu, sürekliliği ve anlamı olan annelerimizin önünde saygıyla eğilir, ellerinden öperim."

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da anne ile yavrusu arasında çok özel bir bağ olduğuna vurgu yaptı. Bir annenin yavrusuna duyduğu sevginin çok farklı olduğunu ve bu sevginin dünyadaki sevgiler içerisinde en yüksek dereceye sahip olduğunu belirten Kocamaz, bu sevgiye ve fedakarlığa verilebilecek en güzel karşılığın ise hayırlı birer evlat olmaktan geçtiğini kaydetti. Annelere, ömürleri boyunca hak ettikleri sevgi ve saygının gösterilmesi gerektiğini dile getiren Kocamaz, tüm annelerin gününü kutladı.

Mesajında, toplum hayatının temel direği olan annelerin sevgi ve şefkatle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük sorumluluk üstlendiklerine işaret eden Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, şunları kaydetti: "İlk öğretmenimiz ve yol göstericimiz olan yaşamdaki en önemli hazinemiz annelerimiz sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Annelerimiz hoşgörünün, merhametin ve saf bilginin tükenmez kaynağıdır. Annelik, başka hiçbir duyguyla karşılaştırılmayacak kadar yüce ve karşılık beklemeden verilen tek sevgidir. Fedakarlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü olan bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum."

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu da yayınladıkları ortak mesajda şu ifadelere yer verdiler: "Dünya üzerinde hiçbir varlık yoktur ki, anneler kadar fedakar, vefakar, cefakar ve özverili olsun. Annelerimiz, sevgi, emek ve şefkat ile yoğrulmuş en kıymetli varlığımızdır. En değerli varlığımız olan annelerimizin hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Hiçbir hediye, onların verdiği emeğin ve fedakarlığın bir karşılığı olamaz. Annelerimize verebileceğimiz en güzel hediye sevgi, saygı ve hürmet olmalıdır. Ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde annelerin ağlamadığı, yüreklerinin yanmadığı, barışın hüküm sürdüğü bir geleceğe olan inanç ve özlemle bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyoruz."

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise annelerin bu dünyadaki en değerli varlıklar olduğunu belirterek, annelere minnet borcunun asla ödenemeyeceğinin altını çizdi. Tüm annelerin gününü kutlayan tollu, her yıl geleneksel olarak kutladıkları Anneler Günü etkinliklerinin bu yıl da yapılacağını bildirdi. Tollu, 12 Mayıs Pazartesi akşamı gerçekleştirecekleri etkinliğe tüm anneleri davet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Anneler Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement