Minik Öğrencilere Teşvik Amaçlı Hediyeler Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrencilere Teşvik Amaçlı Hediyeler Dağıtıldı

Minik Öğrencilere Teşvik Amaçlı Hediyeler Dağıtıldı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik olarak açılan Kur’an-ı Kerim Kursu’ndaki öğrencilere teşvik amaçlı olarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

15.10.2015 18:15

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik olarak açılan Kur'an-ı Kerim Kursu'ndaki öğrencilere teşvik amaçlı olarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Samsat Eğitim Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve Samsat İlçe Müftülüğü iş birliği ile yürütülen proje kapsamındaki Kur'an-ı Kerim kursu öğrencilerine Samsat Belediyesi tarafından alınan hediyeler, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat tarafından dağıtıldı.

Daha önce SODES tarafından desteklenen "İlk Adım Projesi" devamı olarak açılan kursta 24 öğrencinin devam ettiği belirtilirken, bu öğrencilere hadis ezberleme ve İslam Ahlakı, Kuran-ı Kerim öğretimi, temel dini bilgiler, çocukların sosyal gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilerek, sosyal etkinliklerin düzenlendiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, çocukların küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam'ın temel prensiplerini ve Müslüman'ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Belediye olarak bu tür faaliyetleri desteklediklerini ifade etti.

Başkan Fırat, "Samsat ilçemizde, Türkiye'de ilk kez dört yaşındaki çocuklara kurs verilmektedir. Bu çocuklarımız temel yaşamsal beceriler alırken, aynı zamanda din ve ahlak eğitimleri de almaktadırlar. Bu tür faaliyetleri desteklemek ve çoğaltmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise yaptığı açıklamada, çocukların sosyal ve fiziksel gelişiminde etkili olan sosyal etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, bunun çocuk yaşlarda verilmesinin önemine işaret etti.

Kaymakam Atak, "Okul öncesi eğitim ile özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan, paylaşmasını bilen bireyler yetiştirilmektedir. Bu tür kurslarda çocuklara hayatta gerekli olan çeşitli beceriler kazandırılmaktadır. Okul çağına gelen çocuk, eğer okul öncesi eğitim almış ise başarı daha kolay yakalanmaktadır. Milli ve manevi değerlere saygılı bireylerin yetiştirilmesi amacıyla açılan bu tür kurslarda eğitim alan çocuklar yarınlarımızın güvenceleridir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Öğrencilere Teşvik Amaçlı Hediyeler Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement